Stamppot biet met rucola & pecannoten
Deze makkelijke stamppot is voedzaam en lekker. De bietjes helpen je lichaam te detoxen.
Porties
1
Klaar in:
30 minutenKcal:
489
Kosten:
€ 1,89 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Onze dochter is gek op bietjes en het leuke van bietjes is dat ze bijna altijd onbespoten zijn en dat je ze voordelig kunt kopen. Je kunt ze rauw kopen en voorgekookt.
In onze camper heb ik bijna altijd een pak voorgekookte bietjes bij me, om lekkere voedzame gerechten mee te maken.
Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Allergenen:
Noten, Mosterd
- 250 gram gekookte bietjes, in stukjes
- 250 gram biologische aardappels met schil, in stukjes
- Handje rucola
- Handje pecannoten
- Keltisch zeezout naar smaak
- Mosterd naar smaak
Voedingswaarden
Als je eiwitten en koolhydraten meer wilt scheiden, dan kun je ervoor kiezen om de pecannoten eruit te laten. Voor meer vetten kun je in plaats van losse mosterd, een dressing maken van mosterd met olijfolie en appelazijn.
- Eiwit 9%
- Koolhydraten 61%
- Vet 30%
Hoe maak je het?
Stap 1
Kook de aardappelen in water met wat Keltisch zeezout gaar.
Stap 2
Als de aardappels bijna gaar zijn verwarm je de bietjes in eigen nat.
Stap 3
Voeg de bietjes bij de aardappels en stamp tot een mooie gladde stamppot. Gebruik het nat van de bietjes om het smeuig te maken.
Stap 4
Schep de stamppot op een bord en garneer met de rucolasla.
Stap 5
Breek de pecannootjes boven je gerecht.
Stap 6
Serveer met de mosterd of je zelfgemaakte mosterdsausje.