Speltschotel met roerbakgroenten
Met spelt kun je meer dan er alleen brood van bakken. Je kunt er ook een heerlijke roerbak mee maken bijvoorbeeld.
Porties
4
Klaar in:
15 minuten
Kcal:
578
Kosten:
€ 2,75 p.p
Over dit recept
Recept van Allerhande
Ik vond dit recept een tijdje terug in mijn kast met bewaarde recepten. Ik was er nog niet eerder aan toe gekomen om het te maken.
Inmiddels is het gelukt en heb ik er de nodige aanpassingen op gedaan, om hem te fine tunen. Dit gerecht is lekker voedzaam en een leuke afwisseling.
Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij
Allergenen:
Ei, gluten
- 300 gram spelt
- 4 eieren, hardgekookt in parten
- 100 gram rookvlees
- 100 gram winterwortel, geschaafd
- 1 ui, gesnipperd
- 300 gram boerenkool, fijngesneden
- 250 gram tuinbonen, uitgelekt
- 2 tl gemalen laurier
- 4 eetlepels olijfolie
- 0,5 limoen, uitgeperst
- Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
De ingrediënten van dit gerecht zijn allemaal natuurlijk, zoals oma ze ook nog zou herkennen zeg maar en dat maakt dit gerecht super voedzaam. Al is het alleen door de superfood boerenkool die erin is verwerkt. Dit gerecht zit boordevol vitamines en mineralen.
Bovendien houd je er lang een verzadigd gevoel van, wat weer snaaien scheelt.
- Eiwit 20%
- Koolhydraten 46%
- Vet 34%
Hoe maak je het?
Stap 1
Kook de spelt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Stap 2
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en roerbak hierin de ui en boerenkool op een hoog vuur. Bestrooi direct met de laurier, peper en zout naar smaak en roerbak gedurende 7 minuten.
Stap 3
Voeg de laatste 2 minuten de tuinbonen toe en schep regelmatig om.
Stap 4
Meng de spelt en wortel door het boerenkoolmengsel en schep in een grote schaal.
Stap 5
Verdeel de plakjes rookvlees en de eipartjes erover. Besprenkel met de resterende olijfolie en limoensap.