Pompoensoep met rozemarijn
Ik heb al veel verschillende soorten pompoensoep gegeten en deze creatie is mijn absolute favoriet.
Porties
3
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
203
Kosten:
€ 1,30 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Onze dochter is gek op pompoensoep, dus ik heb ondertussen al veelvuldig pompoensoep gemaakt en er ook verschillende variaties op gemaakt. Zeker tijdens onze reis, waarin ik steeds verschillende ingrediënten tot mijn beschikking heb.
Deze soep van flespompoen en rozemarijn is tot nu toe mijn favoriet en ook van Tess.
Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Allergenen:
–
- 1 flespompoen
- 5 wortels
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 stukje gember, ongeveer 1 cm
- 1 kruidenbuiltje voor kippensoep
- 1 takje rozemarijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kerriepoeder
- 0,5 eetlepel Keltisch zeezout
- 2 eetlepels olijfolie
- Water
Voedingswaarden
Volgens de wetenschap zou rozemarijn goed zijn voor de hersenen. Het bevat carnosinezuur, wat de neuronen beschermt tegen oxidatieve stress en overstimulatie.
Rozemarijn heeft nog veel meer geneeskracht, dus als je ervan houdt is het een goed idee het vaak te verwerken in je gerechten. Deze soep bijvoorbeeld.
- Eiwit 6%
- Koolhydraten 55%
- Vet 39%
Hoe maak je het?
Stap 1
Pel de knoflook en ui en snijd in grove stukken.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook.
Stap 3
Verwijder ondertussen de uiteinden van de pompoen en de zaadlijsten. Snijd dan in grove stukken met schil.
Stap 4
Snijd de wortel in plakjes en voeg samen met de pompoen toe aan de ui en knoflook. Roerbak even kort mee.
Stap 5
Blus af met water tot de groenten net onder water staan.
Stap 6
Voeg het kruidenbuiltje, de kruiden en specerijen toe en breng zachtjes aan de kook.
Stap 7
Laat zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn.
Stap 8
Verwijder het kruidenbuiltje en en blend dan de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te dik vindt. Breng op smaak met Keltisch zeezout.