Makkelijke tomatensoep

Deze makkelijke tomatensoep bevat heerlijke voedzame ingrediënten, zoals mung linzen, kurkuma en knoflook.

Porties

4

Klaar in:

30 minuten

Kcal:

184

Kosten:

€ 0,69 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Dit recept heb ik voor het eerst gemaakt op een camping in Fuseta Portugal.

Ik had een bacterie opgelopen die zorgde voor maagpijn en ik wilde graag een soep maken van medicinale voedingsmiddelen.

Omdat ik me niet lekker voelde, mocht het niet teveel tijd in beslag nemen. En het moest vooral niet te ingewikkeld, aangezien ik weinig ruimte heb om te koken in de camper.

De soep werd zo lekker dat hij op Ted zijn favoriete soepenlijst is gekomen.

Geschikt voor:

Paleo, SlimLin, Suikervrij, Vegan, Veganistisch

Allergenen:

Wat zit erin?
  • 1 liter tomatensap
  • 2 kopjes water
  • 200 gram munglinzen
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote ui,  gesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels gember
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 eetlepel masala
  • Keltisch zeezout naar smaak
Gebruik het liefst zoveel mogelijk biologische ingrediënten of ingrediënten waarvan je weet dat ze op een natuurlijke manier tot stand zijn gekomen.

Natuurlijke ingrediënten hebben niet alleen de meeste smaak. Ze bevatten ook de meeste vitamines en mineralen.

Als je verse gemberwortel hebt is dat de beste keuze. Alternatief is gedroogde gemberwortelpoeder.

Voedingswaarden

Het aantal kcal van dit gerecht is laag. Je kunt het daarom prima combineren met voedzaam volkorenbrood, eventueel besmeerd met biologische roomboter.
  • Eiwit 16% 16%
  • Koolhydraten 49% 49%
  • Vet 35% 35%

Hoe maak je het?

Stap 1

Verhit een eetlepel kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui.

Stap 2

Zodra de ui lichtbruin is voeg je de knoflook toe en fruit even mee.

Stap 3

Voeg de munglinzen en de kruiden toe, samen met de rest van de kokosolie. Bak even mee.

Stap 4

Blus af met de tomatensap en breng de soep net aan de kook.

Stap 5

Voeg een kopje water toe en laat op een zacht vuur pruttelen tot de munglinzen gaar zijn.

Stap 6

Breng op smaak met Keltisch zeezout en voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This