Makkelijke tomatensoep
Porties
4
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
184
Kosten:
€ 0,69 p.p
Over dit recept
Dit recept heb ik voor het eerst gemaakt op een camping in Fuseta Portugal.
Ik had een bacterie opgelopen die zorgde voor maagpijn en ik wilde graag een soep maken van medicinale voedingsmiddelen.
Omdat ik me niet lekker voelde, mocht het niet teveel tijd in beslag nemen. En het moest vooral niet te ingewikkeld, aangezien ik weinig ruimte heb om te koken in de camper.
De soep werd zo lekker dat hij op Ted zijn favoriete soepenlijst is gekomen.
Geschikt voor:
Paleo, SlimLin, Suikervrij, Vegan, Veganistisch
Allergenen:
–
- 1 liter tomatensap
- 2 kopjes water
- 200 gram munglinzen
- 2 eetlepels kokosolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 laurierblaadjes
- 2 theelepels gember
- 2 theelepels kurkuma
- 1 eetlepel masala
- Keltisch zeezout naar smaak
Natuurlijke ingrediënten hebben niet alleen de meeste smaak. Ze bevatten ook de meeste vitamines en mineralen.
Als je verse gemberwortel hebt is dat de beste keuze. Alternatief is gedroogde gemberwortelpoeder.
Voedingswaarden
- Eiwit 16%
- Koolhydraten 49%
- Vet 35%
Hoe maak je het?
Stap 1
Verhit een eetlepel kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui.
Stap 2
Zodra de ui lichtbruin is voeg je de knoflook toe en fruit even mee.
Stap 3
Voeg de munglinzen en de kruiden toe, samen met de rest van de kokosolie. Bak even mee.
Stap 4
Blus af met de tomatensap en breng de soep net aan de kook.
Stap 5
Voeg een kopje water toe en laat op een zacht vuur pruttelen tot de munglinzen gaar zijn.
Stap 6
Breng op smaak met Keltisch zeezout en voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.