Lasagne van courgette

Voor lekkere lasagne heb je helemaal geen granen en kaas nodig. Deze lasagne van courgette is een feest.

Porties

3

Klaar in:

40 minuten

Kcal:

547

Kosten:

€ 2,85 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Een tijdje geleden had ik een foto gepost van mijn bijzonder lekkere lasagne van courgette. Iemand vroeg me om het recept en dat had ik niet zo 1, 2, 3 voorhanden, omdat dit typisch zo een gerecht was, wat ik in elkaar flanste van ingrediënten die ik over had. Ik had nog een stuk courgette liggen en een aangebroken fles gezeefde tomaten. En omdat ik de vriezer wilde ontdooien, had ik alles eruit gehaald waar ik nog iets van mocht maken en daar zat gehakt tussen wat ik al eens eerder had gekruid. En daar lag dus de uitdaging, om dat te achterhalen wat ik daarmee had gedaan. Inmiddels heb ik het gevonden en kan ik het volledige recept met je delen.

Geschikt voor:

SlimLin, Suikervrij, Paleo, Keto, Koolhydraatarm

Allergenen:

Ei

Wat zit erin?
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 • 300 gram half-om-half gehakt
 • 3 gram Keltisch zeezout
 • 0,5 theelepel zwarte peper
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 0,5 theelepel knoflookpoeder
 • 0,5 theelepel kurkuma
 • 0,25 theelepel chilipoeder
 • 0,5 theelepel komijn
 • 1 ei
 • 600 milliliter gezeefde tomaten
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 1 courgette, in dunne plakken
 • 1 eetlepel olijfolie

Optioneel:

 • 3 volkoren wraps

Voedingswaarden

Courgette is een bijzonder voedzame groente, vooral als hij biologisch geteeld is. Deze groente is rijk aan vitamine A en C en bevat ook een range vitamines uit de B familie. Daarnaast bevat courgette veel mineralen, zoals kalium, mangaan en magnesium.

 • Eiwit 35% 35%
 • Koolhydraten 25% 25%
 • Vet 40% 40%

Hoe maak je het?

Stap 1

Kruid het gehakt met het zout, de paprikapoeder, knoflookpoeder, kurkuma, chilipoeder, komijn en het ei. Meng goed door elkaar en zet even weg.

Stap 2

Verhit de oven op 180 graden en vet een ovenschaal in.

Stap 3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en rul tot het bijna gaar is. Voeg de gezeefde tomaten toe en de Italiaanse kruiden. Roer goed door en zet het vuur uit.

Stap 4

Doe een laagje van de tomatensaus in de schaal en bedek met plakjes courgette. Doe er weer een laagje tomatensaus op en bedek weer met courgette plakken, net zo lang tot de saus op is.

Stap 5

Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de oven. En als je er een wrap bij wilt eten (niet opgenomen in voedingswaarden), voeg deze dan de laatste 5 minuten toe in de oven op een rooster erboven.

Stap 6

Serveer de lasagne op borden (eventueel met de wraps in stukken gebroken).

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This