Kip met paksoi, wortel & sinaasappel

De lekkerste roerbakgerechten maak je van restjes groenten met je favoriete kruiden & specerijen.

Porties

4

Klaar in:

30 minuten

Kcal:

527

Kosten:

€ 3,20 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van een vriendin

Als we gasten krijgen, dan doe ik steevast te veel boodschappen. En dat is altijd een mooi moment om nieuwe gerechten te bedenken van ingrediënten die over zijn. In mijn keuken had ik nog paksoi, wortel, kip en verse Franse knoflook. Tijd voor iets lekkers dus.

Met wat liefde en aandacht, maakte ik een lekker roerbakgerecht, dat ik graag met je wil delen. Lekker en voedzaam, precies zoals het past in het menu van SlimLin.

Geschikt voor:

SlimLin, Suikervrij

Allergenen:

Noten, sesam, soja

Wat zit erin?
  • 2 kopjes bruine rijst
  • 5 kippendijen, in blokjes
  • 1 paksoi, in reepjes
  • 3 winterwortels, geschild in plakjes
  • 1 grote teen knoflook, fijngesneden
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 klein handje ongezouten cashewnoten
  • 0,5 theelepel kerriepoeder
  • 0,5 theelepel koriander
  • 0,5 theelepel gemberwortel
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 0,25 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tahin
  • sap van 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Keltisch zeezout naar smaak

Voedingswaarden

Paksoi is een van de meest gezonde groenten op aarde. Deze lekkere knapperige groente barst van de vitamine A en C. Daarnaast bevat het ook nog eens heel veel mineralen. Van paksoi wordt ook gezegd dat het geneeskracht heeft. Een groente dus om lekker vaak te eten. Paksoi is lekker in een roerbak en zo ook in dit voedzame gerecht.

  • Eiwit 21% 21%
  • Koolhydraten 29% 29%
  • Vet 50% 50%

Hoe maak je het?

Stap 1

Maak een marinade van de olijfolie, sojasaus, 2 eetlepels sinaasappelsap, ui, knoflook, kerriepoeder, koriander, gemberwortel, peper, kurkuma, paprikapoeder en tahin. Breng op smaak met Keltisch zeezout en meng er de blokjes kip doorheen. Zet even weg.

Stap 2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat even rusten op een warme plaats. Zelf pak ik de rijst altijd in een deken in, dan wordt hij mooi droog.

Stap 3

Snijd ondertussen de groenten en kook de wortelschijfjes in ruim water beetgaar. Giet af en zet even weg.

Stap 4

Bak de kipblokjes in een grote koekenpan of hapjes pan op een hoog vuur in circa 5-7 minuten gaar. Voeg de paksoi in delen toe en roerbak mee. Voeg wortel toe en roerbak ook nog even mee. Blus af met de rest van het sinaasappelsap en breng op smaak met Keltisch zeezout. Je kunt eventueel ook nog wat extra Japanse sojasaus toevoegen voor meer smaak.

Stap 5

Strooi de cashewnoten erover en roer nog even om

Stap 6

Serveer met de bruine rijst.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This