Japanse roerbak met biefstuk
Een heerlijk gerecht dat zo op tafel staat en zonder de rijst past het ook perfect in een koolhydraatarm dieet.
Porties
3
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
421
Kosten:
€ 4,78 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Op momenten dat je niet veel tijd hebt om te koken zijn voorgesneden groenten een uitkomst. Niet zo lekker als vers en ook niet zo gezond, maar beter dan geen groenten denk ik altijd maar. De Japanse roerbakgroenten vinden wij heerlijk en komen vaak op tafel als we geen tijd hebben om uitgebreid te koken.
Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij
Allergenen:
Sesam, soja
- 300 gram biefstuk, op kamertemperatuur
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel kokosolie, afgestreken
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 stukje verse gember, 1 cm fijngesneden
- 2 kopjes bruine rijst
- 400 gram Japanse roerbakgroenten
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
- 0,5 limoen, uitgeperst
- Versgemalen peper en Keltisch zeezout naar smaak
Voedingswaarden
Ik heb bij dit gerecht bruine rijst gebruikt, maar die kun je natuurlijk prima weglaten als je koolhydraatarm eet. Of je kookt het wel voor je gezin en neemt zelf geen rijst.
De voedingswaarden zijn gebaseerd op het gerecht met rijst.
- Eiwit 33%
- Koolhydraten 6%
- Vet 61%
Hoe maak je het?
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Snijd de biefstuk in repen van ongeveer 2 cm dik. Overgiet ze met de sojasaus en bestrooi met versgemalen peper. Laat even rusten.
Stap 3
Als de rijst gaar is, verhit je de kokosolie in een koekenpan op een hoog vuur. Fruit hierin kort de gember en de knoflook. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak een paar minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Stap 4
Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een koekenpan met antiaanbaklaag (ik gebruik zelf pannen met een marmerlaag, die werken perfect). Als de zaadjes beginnen te kleuren, leg je de biefstukreepjes erop. Voeg de olijfolie toe en roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens de achtergebleven sojasaus toe. Haal van het vuur.
Stap 5
Doe wat rijst op de borden, verdeel er de groenten over. Besprenkel met limoensap. Leg vervolgens de biefstukreepjes erop en verdeel de saus erover.