Italiaanse roerbak van spelt
Een voedzaam gerecht met het gemak van een kant-en-klaar maaltijd.
Porties
3
Klaar in:
20 minuten
Kcal:
595
Kosten:
€ 3,30 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Er zijn van die dagen dat je gewoon niet zo heel veel tijd hebt om te koken en dan is een makkelijke maaltijd heel fijn. Kant-en-klaar doen we niet aan in huize de Pagter, dus moet ik soms creatief zijn en dat is met dit gerecht goed gelukt, zo goed dat onze dochter er drie keer van heeft opgeschept. Oh ja: het is koud ook lekker, dus ook een ideaal gerecht om mee te nemen als lunchgerecht. Oftewel: als je slim bent, maak je extra veel, zodat je 2 keer voedzaam kunt genieten, zonder extra werk.
Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij
Allergenen:
Gluten
- 400 gram Italiaanse roerbakgroenten met champignons
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 225 gram spelt
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram gerookte spekblokjes
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- Keltisch zeezout naar smaak
Voedingswaarden
Spelt is een leuke vervanger voor pasta of rijst bijvoorbeeld. De speltkorrel is nog in zijn natuurlijke vorm en bevat daardoor nog alle voedingswaarden.
- Eiwit 24%
- Koolhydraten 36%
- Vet 40%
Hoe maak je het?
Stap 1
Bak de spekblokjes uit in een koekenpan.
Stap 2
Kook de spelt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Stap 3
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook. Voeg de roerbakgroenten met de Italiaanse kruiden toe en roerbak circa 3-5 minuten.
Stap 4
Voeg de uitgebakken spekjes toe, roer om en voeg vervolgens de spelt toe.
Stap 5
Warm het gerecht nog even door en klaar is het. Simpel toch?