Caldo verde
Boerenkool in soepvorm. Wat voor ons boerenkool met worst is, is in Portugal Caldo verde.
Porties
4
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
409
Kosten:
€ 3,45 p.p
Over dit recept
Recept uit Portugal
Caldo verde is een Portugese koolsoep met worst. De worst die in Portugal wordt gebruikt is een soort chorizo. Een mooie grove biologische rookworst doet het ook prima in deze soep.
Ik maak zelf de soep op basis van mijn zelfgemaakte kippenbouillon die heel goed werkt om het immuunsysteem op peil te houden en natuurlijk helpen de gezonde smaakmakers ook om het lichaam in goede conditie te houden. Als je de soep dus lekker vindt, dan zou ik hem zeker regelmatig op tafel zetten in de winter.
Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij
Allergenen:
–
- 1 liter kippenbouillon of kruidenbouillon
- 2 grote aardappelen, geschild en in kleine blokjes
- 1 ui, geschild en in ringen
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 750 gram boerenkool, zeer fijngesneden
- 100 chorizo, in plakjes
- Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
Het is een echte winterse soep die bovendien erg voedzaam is. Natuurlijk door de boerenkool, die zoveel voedingsstoffen bevat dat het in de winter zeker wekelijks op tafel zou moeten verschijnen.
Boerenkool is een echte superfood.
- Eiwit 21%
- Koolhydraten 39%
- Vet 40%
Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de olie in een soeppan met dikke bodem op matig vuur, samen met de ui, knoflook en aardappelen gedurende circa 10 minuten. Niet laten bakken, alleen zachtjes opwarmen.
Stap 2
Blus af met de bouillon en laat nog 20 minuten zachtjes doorpruttelen.
Stap 3
Zodra de aardappelen gaar zijn, mix je het geheel tot een gladde soep met de staafmixer.
Stap 4
Voeg nu de kool en de worst toe en laat nog even 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper.