Stamppot zuurkool met spek
Ouderwetse zuurkool is lekker en voedzaam
Porties
3
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
603
Kosten:
€ 1,60 p.p
Over dit recept
Recept van een vriendin
Veel kinderen lusten geen zuurkool, omdat ze het te zuur vinden. Jammer want zuurkool is heel voedzaam. Als je het combineert met zoete aardappel, dan wordt de zure smaak een beetje geneutraliseerd.
Bovendien is zoete aardappel een superfood. Er zitten veel vitamines en mineralen in en ze bevatten heel veel vezels.
Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij
Allergenen:
–
- 1 kilo zoete aardappel, ongeschild in blokjes
- 500 gram zuurkool, uit het vat
- 100 gram vetspek, in blokjes
Voedingswaarden
Echte zuurkool uit het vat is gefermenteerd en door het fermentatieproces ontstaan er melkzuurbacteriën en die zijn heilzaam voor je darmflora. Een gezonde darmflora is de basis van een gezond lichaam.
Daarnaast bevat zuurkool heel veel vitamine C en zwavel.
- Eiwit 5%
- Koolhydraten 47%
- Vet 48%
Hoe maak je het?
Stap 1
Kook de aardappelen in water met een beetje Keltisch zeezout gaat
Stap 2
Verwarm ondertussen de zuurkool en bak de spekblokjes uit in een koekenpan.
Stap 3
Stamp de aardappelen en voeg de zuurkool, de uitgebakken spekjes en wat vet van de spekjes toe. Roer even goed door.
Stap 4
Breng op smaak met versgemalen peper en Keltisch zeezout.