Stamppot zuurkool met spek

Ouderwetse zuurkool is lekker en voedzaam

Porties

3

Klaar in:

30 minuten

Kcal:

603

Kosten:

€ 1,60 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van een vriendin

Veel kinderen lusten geen zuurkool, omdat ze het te zuur vinden. Jammer want zuurkool is heel voedzaam. Als je het combineert met zoete aardappel, dan wordt de zure smaak een beetje geneutraliseerd.

Bovendien is zoete aardappel een superfood. Er zitten veel vitamines en mineralen in en ze bevatten heel veel vezels.

Geschikt voor:

SlimLin, Suikervrij

Allergenen:

Wat zit erin?
  • 1 kilo zoete aardappel, ongeschild in blokjes
  • 500 gram zuurkool, uit het vat
  • 100 gram vetspek, in blokjes

Voedingswaarden

Echte zuurkool uit het vat is gefermenteerd en door het fermentatieproces ontstaan er melkzuurbacteriën en die zijn heilzaam voor je darmflora. Een gezonde darmflora is de basis van een gezond lichaam.

Daarnaast bevat zuurkool heel veel vitamine C en zwavel.

  • Eiwit 5% 5%
  • Koolhydraten 47% 47%
  • Vet 48% 48%

Hoe maak je het?

Stap 1

Kook de aardappelen in water met een beetje Keltisch zeezout gaat

Stap 2

Verwarm ondertussen de zuurkool en bak de spekblokjes uit in een koekenpan.

Stap 3

Stamp de aardappelen en voeg de zuurkool, de uitgebakken spekjes en wat vet van de spekjes toe. Roer even goed door.

Stap 4

Breng op smaak met versgemalen peper en Keltisch zeezout.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This