Zelf hoestdrank maken op basis van tijm

Met de r in de maand, is het voor mensen die gevoelig zijn voor griep en verkoudheid een goed idee om hoestdrank in huis te hebben die goed voor je is.

 
Introductie

Over dit recept

Recept uit grootmoeders tijd

In plaats van chemische spulletjes die symptomen onderdrukken, kun je ook kiezen voor middeltjes van grootmoeder die altijd heel goed dienst hebben gedaan. En de meeste van deze middeltjes zijn reuze eenvoudig te bereiden.

In deze post wil ik je graag laten kennis maken met de hoestdrank op basis van tijm. Als je tijm in de tuin hebt, is dit het moment om er lekker veel van te plukken. Veel mensen drogen de tijm voor de winter, wat natuurlijk ook een goed idee is. Ik heb zoveel tijm in de tuin, dat ik er wel een flinke fles hoestdrank van kan maken.

Omdat tijm bacteriën doodt, is het zo een krachtig middel om te gebruiken in hoestdrank. Ik combineer dit met honing, vanwege de heilzame werking van honing. Honing werd voordat antibiotica werd uitgevonden, ingezet om de strijd met schadelijke bacteriën aan te gaan.

Wat zit erin?
  • 500 ml water
  • 50 gram tijm
  • 500 ml honing

Hoe maak je het?

Stap 1

Kook de tijm in het water gedurende 10 minuten. Laat afkoelen tot het lauwwarm is en giet het water door een zeef in een kom. 

Stap 2

Voeg de honing toe en meng goed door elkaar. Bewaar de hoestdrank in een weckfles.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This