Zelfgemaakte chocolade
Af en toe snoepen moet kunnen, zeker als het voedzaam is 😉
Porties
6
Klaar in:
90 minuten
Kcal:
130
Kosten:
€ 0,32 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Misschien herken je het wel, dat je meer zin krijgt in zoetigheid zodra het weer wat kouder wordt. Dit is op zich niet vreemd, want ons lichaam wil zich van nature graag voorbereiden op de koudere maanden, door een extra laagje vet aan te maken. Dat lukt het beste met suikers. Ik geloof ook dat dit de reden is dat de natuur ons aan het eind van de zomer overspoelt met fruit.
Maar soms wil je wat anders, bijvoorbeeld zelfgemaakte chocolade. Ik kan me zo voorstellen dat jij, als bezoeker van mijn website, ook wel graag een gezond en voedzaam alternatief wilt voor zoiets goddelijks als chocola 🙂
Geschikt voor:
SlimLin, Vegetarisch
Allergenen:
- 50 gram rauwe cacaopoeder
- 30 gram kokosolie
- 1 eetlepel hazelnoten
- 1 eetlepel rozijnen
1 eetlepel honing (ietsje meer of minder naar smaak, mag altijd) - snufje kaneel
Voedingswaarden
Goede honing heeft een geneeskrachtige werking. Dus als je dan toch de moeite neemt om een gezonde snack te maken, kies dan ook voor goede honing waarvan de makers (de bijen) zelf ook honing hebben gekregen. Die honing vind je bij een goede imker
- Eiwit 7%
- Koolhydraten 39%
- Vet 54%
Hoe maak je het?
Stap 1
Smelt de kokosolie au bain marie en roer daar de cacaopoeder en kaneel doorheen. Voeg de honing toe.
Stap 2
Smeer het mengsel in een dikke plak uit op bakpapier. Duw de noten en stukjes gedroogd fruit in het chocolademengsel zodat ze goed vast zitten.
Stap 3
Laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd de plak in stukken of breek deze.
Stap 4
Je kunt de chocolade in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje.