zalm met pastinaakpureePastinaak is een vergeten groente, die gelukkig weer wat terrein wint. Gelukkig omdat pastinaak heel erg gezond is. Door sommige fytotherapeuten wordt pastinaak aanbevolen om sneller te herstellen van ziekten. Ideaal dus in de periode waar griep en verkoudheid de ronde gaan. Verder wordt pastinaak aanbevolen om te eten bij obesitas en cellulitis. Pastinaak stimuleert de nieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Een ideale groente dus bij het afslanken en om gezond te blijven. Ik heb daarom een lekker gerecht samengesteld met pastinaak.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de pastinaakpuree:
500 gram pastinaak
500 gram winterwortel
1 theelepel sinaasappelrasp
1 eetlepel roomboter of kokosolie
Keltisch zeezout naar smaak

Voor de zalmfilet:
2 zalmfilets
1/2 theelepel tijm
1/2 theelepel rozemarijn
1/2 theelepel basilicum
2 theelepels Keltisch zeezout
1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je het?

Maak een marinade van de kruiden, Keltisch zeezout en olijfolie. Smeer hier de zalmfilets mee in en laat ze een half uurtje marineren. Schil ondertussen de pastinaak en wortel en snijd de groenten in blokjes. Doe de pastinaak en wortel in een pan en bestrooi met Keltisch zeezout. Giet er water over tot de groenten net onder water staan. Kook de groenten zonder deksel gaar en laat inkoken tot bijna al het water verdampt is.

Bak aan het einde van de kooktijd de zalmfilets in een grillpan of op een grilplaatje, op een hoog vuur in circa 6 minuten rosé.

Pureer de groenten met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de boter en sinaasappelrasp toe.

Serveer de zalmfilet op een bedje van de pastinaakpuree

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This