Zalm uit de oven
Een lekker licht gerecht met een variatie aan groenten
Porties
4
Klaar in:
25 minuten
Kcal:
549
Kosten:
€ 3,75 p.p
Over dit recept
Recept van een vriendin
Ik hou heel veel van zalm en helaas is gewone zalm niet zo gezond. Ik kies meestal voor wilde zalm of zalm van een kwekerij met een verantwoord kweek keurmerk.
Geschikt voor:
SlimLin, Pesco-vegetarisch, Paleo, Koolhydraatarm
Allergenen:
Citrus
- 200 gram haricots verts, afgehaald
- 250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
- 50 gram groene olijven, zonder pit
- 50 gram zwarte olijven, zonder pit
- 4 stuks zalmfilets a 150 gram
- 100 ml olijfolie
- 30 gram basilicum, de blaadjes in reepjes
- 2 stuks citroenen, een halve uitgeperst de rest in partjes
- Keltisch zeezout en zwarte peper
Voedingswaarden
Dit gerecht is gemaakt met sperziebonen en het leuke van sperziebonen is dat bijna alle kinderen ze graag lusten.
Mocht jij of iemand anders in het gezin er niet van houden, kun je het gerecht bijvoorbeeld ook maken met broccoli of courgette
- Eiwit 19%
- Koolhydraten 4%
- Vet 77%
Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Stap 2
Blancheer de haricots verts 3 minuten in een pan met kokend water en wat Keltisch zeezout. Giet ze af en spoel ze met koud water na, zodat ze knapperig blijven. Laat ze goed uitlekken.
Stap 3
Meng de boontjes, tomaten en olijven in een kom.
Stap 4
Wrijf de zalm in met het citroensap en schenk de olie erover. Leg de zalmfilets aan één kant van een ovenschaal en bestrooi ze licht met zout en peper.
Stap 5
Meng de basilicum door het bonenmengsel. Schep de groenten aan het andere einde van de schaal en leg de ansjovisfilets erop. Zet de schaal 8 tot 10 minuutjes in de oven.
Stap 6
Serveer de schotel met de partjes citroen.