zalm met sesamkorstVolgens velen is sesamzaad het gezondste zaad dat er te krijgen is op aarde. Ik geloof inderdaad dat het gezond is, maar er zijn nog een heleboel meer gezonde zaadjes te vinden. Hoe dan ook, sesamzaadjes horen thuis in de gezonde keuken en daarom heb ik ze maar eens lekker gecombineerd met zalmfilet.

Sesamzaad wordt veel gebruikt in fytotherapie. Sesamine en sesamoline zijn twee antioxidanten die hoge bloeddruk tegengaan en de lever beschermen tegen schade door vrije radicalen. Sesam helpt het lichaam om afvalstoffen beter af te voeren, wat bijvoorbeeld weer helpt als je van eczeem af wilt.

Sesamzaad is ook rijk aan vitamines en mineralen, zoals: calcium, fosfor, ijzer, koper, magnesium, mangaan, seleen, zink, vitamine B1, B2, B3, B6, B11 en E.

Sesam open u, krijgt een heel nieuwe betekenis, als je weet wat voor geneeskracht er allemaal van sesam uitgaat. Regelmatig eten dus en begin vast met dit heerlijke recept.

Wat zit erin?

Voor 1 persoon:
1 zalmfilet
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels Japanse sojasaus
1/2 eetlepel honing
1/2 theelepel gember, fijngeraspt
2 tenen knoflook, geperst
25 gram sesamzaad
2 eetlepels olijfolie
1 kleine ui in ringen
½ struik paksoi

Hoe maak je het?

Leg de zalmfilet in een schaal. Meng een marinade van sojasaus, honing, citroensap, gemberrasp en 1 teen knoflook. Schenk de marinade over de zalm. Dek de schaal af en zet 30 minuten in de koelkast. Keer de zalm na 15 minuten om. Laat afkoelen. Strooi sesamzaad op een bord. Wentel de zalmfilets erdoor en druk aan. Maak de paksoi schoon en snijd in repen. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur in 8 minuten rondom goudbruin. Keer de filets regelmatig. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een wok. Bak de uiringen 2 minuten. Bak de overgebleven teen knoflook kort mee. Voeg de paksoi in gedeelten toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met Japanse sojasaus en peper. Leg de paksoi op een bord en leg de zalm erop.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This