Dit heerlijke recept ontving ik van een vriendin, zij had het op haar beurt weer gevonden op Ohmyfoodness.nl een gezellige website om studenten aan het koken te zetten. In dit recept hou je 2 eidooiers over, maar die kun je natuurlijk lekker gebruiken in een ander gerecht, bijvoorbeeld deze heerlijke zelfgemaakte limoenmayonaise.
Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook erg gezond, op de chilisaus na in het originele recept, die bevat namelijk een heleboel suiker. Ik heb in plaats van de chilisaus gekozen voor een kerrie mayonaise, die je zelf kunt maken op basis van het limoenmayonaise recept of gewoon met een suikervrije mayo van de supermarkt.
Wat zit erin?
2 eiwitten
1 ei
100 gram kipfilet, in repen
0,5 eetlepel zelfgemaakte tacokruiden
1 handje rucola
5 kastanje champignons, in plakjes
2 bosuitjes, in ringetjes
1,5 eetlepel kokosolie
1 eetlepel mayonaise
0,5 theelepel kerriepoeder
paar druppels limoensap
Hoe maak je het?
Kruid de kipfilet met de tacokruiden en zet even apart. Klop de kerriepoeder door de mayonaise en breng op smaak met limoensap. Zet deze ook even weg. Klop het ei met de twee eiwitten los in een kommetje. Verhit 0,5 eetlepel van de kokosolie in een koekenpan en bak hierin een platte omelet van het ei en de eiwitten.
Verhit de rest van de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Bak in het overgebleven vet de kastanjechampignons tot ze weer vocht gaan verliezen en mooi kleuren.
Verdeel de rucola over de omelet en verdeel daar de kipfilet overheen. Verdeel daar weer de champignons en de bosuitjes over. Tot slot de kerriemayonaise eroverheen en oprollen tot een mooie wrap. Deze wrap kun je prima in meenemen naar je werk.