realfood12Het is weer woensdag en voor iedereen die van een balletje gehakt houdt natuurlijk een feest, mits je woensdag gehaktdag hanteert natuurlijk. En als je de gehaktkruiden van SlimLin gebruikt, dan ben je ook nog eens supergezond bezig, mits je alle ingrediënten biologisch aanschaft natuurlijk. Ja, ook het gehakt.

In het recept voor goddelijke gehaktkruiden, kun je lezen wat kurkuma, gemberwortel, Keltisch zeezout en fenegriek voor je gezondheid kunnen betekenen. Ook het korianderzaad dat ik gebruik in dit recept heeft de naam geneeskrachtig te zijn. Korianderzaad, ook wel ketoembar genoemd, is bevorderend voor de spijsvertering. In combinatie met komijn, dat ook in deze kruidenmix zit, werkt het tegen gasvorming. Daarnaast werken de korianderzaadjes ontgiftend voor je lichaam. Koriander bevat enorm veel vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, B1, B2, B3, B6, B11, C en E, alsmede calcium, mangaan, kalium, fosfor, ijzer en zink. Als je niet van korianderblad houdt, dan is korianderzaad een goed alternatief. De smaak hiervan is anders en minder aanwezig dan die van korianderblad.

Met de heerlijke en gezonde kruidenmix, gezond vet om in te bakken en uiteraard vlees van een dier wat een goed en gezond leven heeft gehad, maak je heerlijke supergezonde gehaktballen gehakt, zodat je de rest van de week ook nog lekker fit ertegenaan kan.

Wat zit erin?

Voor 4 ballen:
500 gram gehakt (rund of half-om-half, wat je zelf lekkerder vindt)
Gehaktkruiden voor 500 gram gehakt (zie recept hier)
5 eetlepels broodkruim van speltbrood
1 ei
50 gram reuzel of roomboter

Hoe maak je het?

Mix alle ingrediënten goed door elkaar in een ruime kom. Rol er 4 ballen van. Verhit de reuzel of roomboter in een braadpan en leg de gehaktballen erin. Laat steeds op een zijde ongeveer 7 tot 10 minuten op laag tot middelmatig vuur mooi bruin worden, totdat de hele bal mooi bruin is.

Haal de gehaktballen uit de pan en giet een glas water bij het bakvet voor een lekkere jus.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This