witte kool met hamlapjesHet is niet de eerste keer en zal ook zeker niet de laatste keer zijn, dat ik je enthousiast vertel over de gezonde eigenschappen van kool. Omdat ik in dit recept witte kool gebruik, zal ik je specifiek vertellen wat witte kool allemaal voor je lichaam kan betekenen. Het is niet voor niets dat er een dieet bestaat dat gebaseerd is op witte kool: het Koolsoepdieet. Overigens vind ik dat dieet geen aanrader, omdat je veel te weinig kcal binnenkrijgt en gegarandeerd in een jojo verandert. Ik weet er alles van, ik heb bijna alle diëten gevolgd die er bestaan.

Maar ik dwaal af. Witte kool bevat heel veel vitamine C, K, calcium en kalium. Ook bijna alle vitamines uit de B-familie komen erin voor, behalve B12, die zal je echt uit dierlijke producten moeten halen. Door de vezels krijg je een lekker vol gevoel en het is ook nog eens goed voor je spijsvertering. De flavonoïden die in witte kool zitten, beschermen je tegen allerlei ziekten.

Wat zit erin?

Ingrediënten voor 1 persoon:
150 gram witte kool
100 gram prei
100 gram taugé
150 gram hamlappen
½ eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel pindakaas
Mespuntje sambal
1 theelepel kerrie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels kokosolie
1 teentje knoflook

Hoe maak je het?

Maak een marinade van een eetlepel olijfolie, de citroensap, sojasaus, zout, sambal en knoflook uit de knoflookpers. Leg de hamlappen minimaal 15 minuten in de marinade. Snijd of schaaf de witte kool in fijne reepjes en de prei in ringen. Neem de hamlappen uit de marinade en bak ze gaar in een eetlepel kokosolie. Bak de gesneden kool met de prei in een grote koekenpan in de rest van de kokosolie in enkele minuten gaar. Spoel de taugé af met heet water en voeg dit bij de kool. Al omscheppend samen warm laten worden. Breng de groenten op smaak met Keltisch zeezout, peper en kerrie. Neem het vlees uit de pan en houd warm. Meng de pindakaas met wat water in de pan van het vlees en maak dit al roerend warm, niet laten koken.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This