Als je je eten, drinken, transpiratie, urine en ontlasting zou wegen, dan zou je tot de conclusie komen dat er precies even veel in je lichaam gaat, als dat eruit komt. Gisteren vroeg ik mensen wat het dan is dat er achterblijft. Wat er achter blijft, is dat waar alles uit opgebouwd is: energie! Nu denk je misschien: Ja, en? Nou, als het alleen energie is dat achterblijft, dan is het bijzonder belangrijk om ervoor te zorgen dat dit positieve energie is.

Alles is energie

Dat er alleen energie achterblijft, is niet zo gek, want alles is energie. Mensen die dit vroeger zeiden, werden gelijk in de alternatieve hoek geplaatst en bestempeld als zweverig. Inmiddels zijn er aardig wat wetenschappelijke onderzoeken gedaan, die deze stelling bevestigen. In het boek Het intentie-experiment gaat wetenschapsjournaliste Lynne mcTaggart bijvoorbeeld op zoek naar de geheime kracht van het universum. En waar ze mee komt is allesbehalve zweverig. Ze doet verslag van allerlei ontwikkelingen op het gebied van de quantum mechanica. Ingewikkelde materie, en je moet als leek heel hard je best doen om er iets van te snappen. De hoofdlijn is dwars door alle ingewikkelde experimenten heen glashelder: alles is inderdaad energie, en dat plaatst een heleboel zaken in een ander daglicht.

Positieve en negatieve energie

Energie kunnen we met het blote oog niet zien, toch is het er wel degelijk. Mensen zenden continu energie uit. Je kunt je vast wel een situatie herinneren waarin je een ruimte in liep, waar een hele negatieve sfeer hing. Er had dan net een ruzie plaatsgevonden of de mensen in de ruimte hadden net een heel naar bericht te horen gekregen. Hoe langer jij in die ruimte blijft, hoe beroerder je je gaat voelen. Dit is het effect van energie.

Energie is overal om ons heen en zit ook in onze voeding. Als je positieve en negatieve energie kunt ervaren, dan zal dat ook overal zijn. Zo kun je je misschien voorstellen dat melk van koeien die slecht behandeld worden en daardoor niet lekker in hun vel zitten, negatieve energie bevat. Zo ook vlees van dieren die slecht behandeld zijn, ziek zijn geweest en op brute wijze geslacht, bevat negatieve energie. Wij kunnen dat misschien niet direct waarnemen als het op ons bord ligt, toch heeft het zijn weerslag op je lichaam.

Positief eten

Omdat alles uit energie bestaat, vind ik het een goede keuze om te kiezen voor positief eten. Wat is dan positief eten, hoor ik je denken. Nou, eten dat op een natuurlijke en gezonde manier is ontstaan. Nu was ik natuurlijk al een fan van biologisch (dynamisch) eten, de gedachte over energie, maakt dit voor mij de enige optie. Groenten en fruit die op biologische wijze zijn geteeld, zijn om natuurlijke manier gegroeid, met natuurlijke meststoffen waar lekker veel goede stoffen inzitten. Als je de natuur haar werk laat doen, dan is alles in balans. Daar hoeven wij helemaal geen kunstgrepen voor te doen. En als de natuur in balans is, is het voedsel dat daar vandaan komt ook in balans. Net als dat je je direct beter voelt als je in het bos loopt of aan zee bent en de golven hoort breken, werkt dat ook met de groei van ons voedsel. Hoe natuurlijker, hoe beter de energie.

Voor dierlijke producten geldt dit natuurlijk ook. Als een dier op een natuurlijke manier heeft kunnen opgroeien, als het kon doen wat het van nature doet en daarbij ook de juiste voeding heeft gekregen die het in de natuur ook zelf zou kiezen, dan zijn de producten afkomstig van dit dier ook positief. Bovendien is het veel lekkerder. Vlees van een dier dat heel ontspannen heeft geleefd, is veel zachter dan dat van een dier dat veel stress en ziekte heeft ervaren.

Van positieve energie worden we blij en gezond

Als je blij bent straal je positieve energie uit en dat werkt aanstekelijk. Mensen zijn graag om je heen, omdat je zoveel positieve energie te delen hebt. Door te kiezen voor positief eten, wordt je lichaam ook blij. Er komt alleen maar positieve energie binnen en dat ga je dan in de spiegel zien. Je gaat er steeds gezonder en beter uitzien.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This