Lauwwarme salade met mosterdkip
Een lichte maaltijd met warmte, zodat je toch het idee hebt een warme maaltijd te eten
Porties
4
Klaar in:
40 minuten
Kcal:
510
Kosten:
€ 3,50 p.p
Over dit recept
Recept uit het boek Salades
Deze salade heeft een heerlijk warme mosterddressing en verder niet zoveel tierelantijnen. De spinazie zorgt voor de nodige vitamines en mineralen en natuurlijk als je voor biologische kip kiest, krijg je daar ook een en al voedzame stoffen van binnen.
De olijfolie zorg voor de benodigde vetten, om al die vitamines weer goed te kunnen verwerken.
Geschikt voor:
SlimLin, Paleo, Koolhydraatarm
Allergenen:
Mosterd
Hoofddeel
-
150 gram slamelange
-
150 gram jonge spinazie, gewassen en gedroogd
-
1 lente-uitje, in ringetjes
-
0,5 bosje bieslook, fijngeknipt
-
4 kipfilets
Marinade
-
1,5 eetlepel mosterdzaad, gestampt tot poeder
-
1,5 eetlepel kruidenazijn
-
2 eetlepels honing
-
65 ml olijfolie
-
2 eetlepels mosterd zonder suiker
-
1 teentje knoflook, in plakjes
60 ml kokend water
Dressing
-
1 eetlepel wijnazijn
-
1 eetlepel olijfolie
-
Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
Sla kun je niet genoeg eten. Het is een lekkere frisse bron van vitamines en mineralen. Als je een broodmaaltijd vervangt door een salade, kom je al heel snel dichterbij je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. En met salades kun je lekker variëren. Bovendien kun je ze koud en warm eten.
- Eiwit 37%
- Koolhydraten 9%
- Vet 54%
Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
Stap 2
Maak een marinade van 1 eetlepel mosterdzaad, kruidenazijn, honing, olijfolie, mosterd, knoflook en kokend water. Klop tot je een mooi dik glad mengsel hebt. Houd 2 eetlepels van de marinade apart voor later gebruik.
Stap 3
Leg de kipfilets op een plat bord en schenk de rest van de marinade erover. Keer de filets om zodat beide kanten bedekt worden met de marinade. Laat de marinade minsten 15 minuten intrekken.
Leg de kipfilets in een ovenschaal en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar.
Stap 4
Breng ondertussen de achtergehouden marinade aan de kook. Laat die 5 minuten zachtjes koken en neem dan de pan van het vuur. Maak een dressing van de wijnazijn en olijfolie. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper. Voeg toe aan de achtergehouden marinade. Klop goed door.
Stap 5
Meng een beetje van de dressing door de slamelange en spinazie. Voeg lente-uitjes en bieslook toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 6
Haal de kipfilet uit de oven en snijd in repen. Schik de sla op de borden. Leg op elk hoopje sla wat kipfilet. Sprenkel er wat van de resterende warme marinade over en serveer direct.