Waarom wordt er niet gesproken over gezond leven?

In de afgelopen persconferentie moedigde Mark Rutte jongeren aan om te komen met ideeën en kritiek. Fantastisch natuurlijk als er iets mee gedaan wordt en dat is iets waar ik een beetje aan twijfel, want tot nu toe word er niet zo heel veel gedaan met de ideeën die worden aangedragen. Of is het misschien uitsluitend bedoeld voor jongeren?

Zorgprofessionals

Er is namelijk helemaal niets gezegd over de oproep van 1600 zorgprofessionals (artsen en andere medisch experts) die Nederland oproepen om een gezondere leefstijl te adopteren.

Een oproep waarin zij de duidelijke link bloot legden tussen een ernstig verloop van Corona en leefstijlziekten zoals overgewicht, diabetes en hart- & vaatziekten.

Ze lieten zien dat meer dan 70% van de patiënten die overleden zijn aan Corona, een of meer onderliggende aandoeningen hadden.

Bijna de helft (43,5%) had hart- & vaatziekten en een hoge bloeddruk. Ruim 25% had diabetes 2.

Dat zijn ziekten die o.a. worden veroorzaakt door ongezonde voeding, te weinig beweging, te veel stress en onvoldoende slaap.

De zorgprofessionals willen graag dat de minister van Volksgezondheid hier een prioriteit van maakt. Dat mensen informatie krijgen over hoe ze (weer) gezond kunnen gaan leven.

Gezondheid op nummer 1

En zou dat niet sowieso op nummer 1 moeten staan? De hele wereld wordt op slot gegooid, maar er worden geen campagnes opgestart om ervoor te zorgen dat mensen gaan werken aan hun gezondheid.

Campagnes die ervoor kunnen zorgen dat mensen niet meer gaan overlijden aan Corona omdat ze hun lichaam weer gezond maken door hun leefstijl aan te passen.

Waarom wordt daar niet over gesproken?

Diabetes

De mensen met diabetes die aan mijn programma’s hebben meegedaan, hebben geen diabetes meer.

Het zou dus al 25% minder doden kunnen betekenen als we mensen zouden leren hoe ze van hun diabetes af kunnen komen.

Overgewicht

70 to 80% van de Corona patiënten die op de IC belanden heeft overgewicht. En overgewicht is een van de belangrijkste veroorzakers van andere leefstijlziekten.

De aanwezigheid van vet (met name buikvet) heeft een negatief effect op het immuunsysteem. Bovendien produceert (buik)vet actief hormonen en stoffen die ontstekingen veroorzaken, wat een chronische belasting voor het immuunsysteem is en daardoor kan het immuunsysteem minder goed reageren op virussen en bacteriën.

Dus moeten we daar niet iets aan doen dan? Meer dan de helft van de mensen in NL van boven de 18 heeft overgewicht, waarvan 14,7% obesitas heeft en obesitas verhoogt de kans op cholesterol, verhoogde bloeddruk, hart- & vaatziekten en kanker.

Ik neem aan dat de minister van Volksgezondheid dit weet en toch worden er geen campagnes opgestart om hier iets aan te doen. Sterker nog, de sportscholen blijven gewoon nog even dicht en op het strand staan borden dat je vooral niet te lang moet blijven. Huh?

De Gezonde Leefstijl

Als de overheid het niet doet, betekent natuurlijk niet dat jij het niet kunt doen. Als jij ook graag een sterker immuunsysteem wilt. Als jij weer lekker in je vel wilt komen en wat wilt doen aan je overtollige buikvet, dan heb ik iets heel gaafs voor je.

Het programma heet De Gezonde Leefstijl. In dit programma gaan we 3 maanden intensief met elkaar aan de slag om een gezonde leefstijl te vinden die bij jou past. Hoe cool is dat?

Meer weten? Bekijk dan even deze pagina!

 

 

geef hieronder je reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zijn we al vrienden op social media?

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This