Voedingssupplementen helpen niet tegen het coronavirus zegt de NVWA…

Jaren terug werd de regel ingevoerd dat alleen de farmaceutische industrie op potjes pillen mag schrijven waar het goed voor is en verder niemand. In die tijd had ik mijn eigen natuurlijke voedingssupplementenlijn en ik moest van de potjes afhalen waar het goed voor was. En zo moesten mijn klanten zelf maar bedenken waar de supplementen voor dienden. Ik ben er mee gestopt. Hoe ga je mensen helpen als je niet mag vertellen welk product waar goed voor is.

En nu zie ik in dit bericht weer hetzelfde gebeuren. Als je vitamine C verkoopt, dan mag je niet zeggen dat het goed is voor je immuunsysteem. Laat staan dat je het mensen in deze periode gaat aanbevelen.

NVWA

Er staat letterlijk in het bericht van de NVWA: “Door meer vitamines te nemen krijg je geen hogere weerstand en ben je ook niet beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen (informatie van het Voedingscentrum). Gezond eten, goed slapen en bewegen zorgen voor een zo goed mogelijke weerstand. Het slikken van extra voedingssupplementen in tijden van Corona is niet nodig.”

Gezonde voeding

Nou daar zakt echt mijn broek van af. Natuurlijk hebben ze gelijk als ze zeggen dat gezond eten, goed slapen en regelmatig bewegen het beste is om gezond te blijven. Maar wie doet dat tegenwoordig? Wie leeft er zo gezond? Het grootste deel van de Nederlandse bevolking heeft in meer of mindere mate overgewicht. En op 1 januari 2018 hadden 9,9 miljoen Nederlanders een of meer chronische ziekten, dat is ook meer dan de helft he?

Ik kan dus met redelijke zekerheid zeggen, dat de meeste mensen in Nederland niet helemaal gezond zijn. En als je niet helemaal gezond bent, dan heeft je lichaam extra aandacht nodig en dat doen heel veel mensen (heel succesvol) met voedingssupplementen.

Kijk mijn eerste advies is ook gezonde voeding, beweging en voldoende slaap, absoluut. Maar als jij je zorgen maakt over Corona slaap je misschien wat minder goed dan normaal.

En als je binnen moet blijven, dan kun je niet naar de sportschool en misschien durf je niet te wandelen. En als je geen groenten lust bijvoorbeeld, krijg je daar misschien wel te weinig van binnen. Dus om dan te zeggen dat voedingssupplementen niet nodig zijn, vind ik een tikje kort door de bocht. En dan heb ik het er nog niet over gehad hoeveel groenten en fruit je tegenwoordig moet eten om je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daar moet je een flinke bootwerker voor zijn, om dat voor elkaar te krijgen hoor 😉

In mijn gratis ebook Boost je immuunsysteem, schrijf ik ook over voedingssupplementen die heel behulpzaam kunnen zijn bij het versterken van je immuunsysteem. Je hebt namelijk een sterk immuunsysteem nodig om weerbaar te zijn tegen allerlei ziektes en (misschien nu nog wel belangrijker) om ziektes die je krijgt, weer uit je lichaam te kunnen schoppen.

Belangrijke vitamines en mineralen

Voor zover ik weet zijn bepaalde vitamines en mineralen essentieel voor je immuunsysteem, dus als je nou van jezelf weet dat je niet altijd voldoende daarvan binnenkrijgt, dan is het een heel goed idee om wel supplementen te nemen, zeker in deze tijd.

Nee, voedingssupplementen helpen misschien niet tegen Corona, maar ze kunnen je wel helpen om je immuunsysteem te versterken en zo ervoor te zorgen dat je weerbaarder bent.

Volgens het boekje

Dus als je helemaal gezond bent, geen overgewicht hebt en helemaal volledig volgens het boekje leeft. Altijd netjes je groenten en fruit eet, geen ongezonde dingen eet en voldoende water drinkt. Als je tenminste 30 minuten per dag intensief beweegt en iedere nacht minstens 7 uur slaapt, geen stress hebt en verder goed voor jezelf zorgt, dan heb je misschien geen supplementen nodig.

Stel nou dat je geen modelburger bent en toch wel met wat dingetjes kampt, dan is het een prima idee om jezelf met natuurlijke suppletie te ondersteunen. Gelukkig heb ik geen voedingssupplementenlijn meer, anders mocht ik dit niet tegen je zeggen.

Zorg goed voor jezelf en blijf gezond!

geef hieronder je reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zijn we al vrienden op social media?

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This