frietFrituren in ossewit gebeurt eigenlijk nergens meer, omdat zogenaamd wetenschappelijk onderzoek zou hebben aangetoond dat plantaardige vetten gezonder zijn dan dierlijke vetten.

Maar afgelopen week ging ik samen met mijn man bij een leuk restaurant eten. De frietjes die bij het hoofdgerecht werden geserveerd waren absoluut goddelijk! Ze smaakten net als vroeger. Aangezien ik net zelf biologisch ossewit heb gekocht om eens in te frituren, vroeg ik de serveerster of deze frietjes toevallig in ossewit waren gebakken en dat bevestigde ze. Voor mij een extra reden om nooit meer anders te kiezen dan frietjes gebakken in ossewit.

Kauwgom in mijn pannetje

Overigens moest ik mijn frituurpannetje schoonmaken om over te kunnen stappen op ossewit en ik had deze al een hele tijd niet meer gebruikt. Ik weet niet hoe jouw pannetje eruit ziet, maar zonnebloemolie dat verhit is geweest en aan de pan of je mandje kleeft is ronduit ranzig. Dit is niet meer vloeibaar, maar is een soort lijm geworden. Ook als je er heet water overheen gooit, blijft het die lijm-achtige substantie.

Ik moest tijdens het boenen denken aan de wetenschappers die beweerden dat je aderen gaan dichtslibben van dierlijke vetten, omdat die in de koelkast hard worden. Maar wat gebeurt er dan met die plantaardige olie die verhit is geweest? Dierlijke vetten zullen in ons lichaam nooit zullen stollen, aangezien onze lichaamstemperatuur bij gezondheid niet lager is dan 36 graden Celsius en de stollingstemperatuur ligt ergens rond de 20 graden. Maar die kauwgom in mijn pannetje kreeg ik er zelfs met kokend heet water niet zomaar af. Daar moest een ontvetter bijkomen en een staalsponsje, waar ik heel hard mee moest poetsen. Zou dat spulletje er ook in mijn lichaam zo uitzien? Voor mij voldoende reden om het nooit meer te gebruiken.

Ossewit is perfect voor frituren

Kijk die frietjes moet je misschien niet te vaak eten, maar als je ze dan eet, maak dan de allerlekkerste die je kunt bedenken. Behalve dat ossewit een heerlijke smaak geeft aan je frietjes, is het ook nog eens een stuk gezonder dan zonnebloemolie, waar nagenoeg alle friettenten in bakken. In plantaardige olie kun je eigenlijk maar 1 keer bakken, omdat deze na verhitting onstabiel wordt. Bij verhitting gaat deze oxyderen en dat maakt haar giftig. Bij ossewit gebeurt dit niet en dat maakt het een stuk gezonder. Daarnaast geeft ossewit sneller een mooi bruin kleurtje aan je frietjes, waardoor je ze niet te lang en te heet bakt.

Ossewit is gezond

Natuur zuiver biologisch ossewit is een volledig natuurlijk product, dat natuurlijk is gezeefd zonder enige andere bewerking of toevoegingen. Hierdoor weet het lichaam precies wat het met dit vet moet doen en zal het er dankbaar gebruik van maken om in te zetten voor haar gezondheid.

Kies altijd voor biologische ossewit. Ik koop het zelf bij OKvlees.nl, maar zag het ook op kaasenworst.nl. Als je een biologische slager in de buurt hebt, zal deze het vast en zeker ook verkopen.

 

Translate »