twentserolletjesIn mijn post over bloemkool, kun je lezen dat bloemkool een echte Superfood is. Bloemkool is met name erg heilzaam voor je spijsverteringssysteem, wat natuurlijk heel fijn is als je bezig bent met afslanken en/of ontgiften. Combineer deze superfood met broccoli en je hebt een supergezond duo te pakken.

Broccoli versterkt het immuunsysteem en houdt de bloedvaten gezond. Uit diverse onderzoeken naar kanker, kwam naar voren dat het regelmatig eten van broccoli de vorming van tumoren tegen lijkt te gaan en dat bij 75% van de onderzochte mensen die al kanker hadden, de tumoren leken te slinken.

In onderstaand recept is broccoli gecombineerd met bloemkool, als basis voor de twentse rolletjes van varkens- en rundvlees.

Wat zit erin?

Voor 2 personen:
2 ongepaneerde schnitzels
50 gram gemengd gehakt
1/2 ei
Keltisch zeezout en versgemalen peper
3 eetlepels Fibrex (of 1 eetlepel broodkruim van speltbrood zonder suiker)
1 laurierblaadje
2 eetlepels reuzel of roomboter
200 gram broccoli, in roosjes
250 gram bloemkool, in roosjes

Hoe maak je het?

Sla met de platte kant van een groot mes de schnitzels verder plat (je kunt ook de slager vragen om dit voor je te doen). Meng het gehakt met de Fibrex, een half ei en peper en Keltisch zeezout naar smaak. Leg de schnitzels op een plank en verdeel hierover het gehaktmengsel. Rol de schnitzels op en bind ze vast met keukengaren of prik ze vast met cocktailprikkers.

Verhit de reuzel of roomboter in een braadpan en bak hierin de rolletjes aan alle kanten bruin. Voeg 200 ml water toe, een laurierblaadje en breng verder op smaak met Keltisch zeezout. Laat dit met het deksel op de pan nog 35 tot 40 minuten sudderen. Zorg ervoor dat het water niet teveel verdampt.

Breng een grote pan water met Keltisch zeezout aan de kook en kook hierin de bloemkool en de broccoliroosjes in 5 tot 10 minuten beetgaar.

Snijd het vlees in stukjes en serveer met de broccoli en bloemkool. Doe er een beetje jus overheen.

Dit recept is gebaseerd op een een recept van Dr. Frank
Translate »

Pin It on Pinterest

Share This