Toscaans gehaktbrood met broccoli

Een heerlijke voedzame variatie op de Hollandse gehaktbal

Porties

6

Klaar in:

70 minuten

Kcal:

612

Kosten:

€ 1,80 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Oorsprong recept onbekend

Toen ik begon met de SlimLin BikiniFit Challenge, begon ik gelijk mijn bak met recepten door te spitten en kwam dit gehaktbrood tegen. Ik weet dat mijn man het 1 keer heeft gemaakt en dat we er van genoten hebben en daarna zijn we het recept uit het oog verloren. Toen ik het weer vond, dacht ik, die moet ook in de receptenreeks van de challenge en ik moet hem hoog nodig ook weer eens zelf maken.

Meer dan broccoli  heb je bij dit gerecht niet nodig, hoewel ik de laatste keer wat champignons over had, die ik er ook bij gebakken heb.

Geschikt voor:

SlimLin, Paleo, Koolhydraatarm, Ketogeen

Allergenen:

 

Wat zit erin?
  • 180 gram zongedroogde tomaten, uitgelekt
  • 1 kg rundergehakt
  • 3 stuks sjalotjes, gesnipperd
  • 1 stuks ei
  • 100 gram groene olijven, zonder pit, grof gehakt
  • 1 stuks vleestomaten, in dunne plakken
  • 1 blikje ansjovis
  • 800 gram broccoli
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
  • Optioneel: 3 eetlepels oud (spelt)broodkruim

Voedingswaarden

Broccoli is een vrij neutrale groente en laat zich makkelijk combineren bij wat meer complexere smaken. Daarom heb ik bij dit smaakvolle gehaktbrood gekozen voor broccoli en wat champignons.

Broccoli is ook een superfood. Het bevat veel vitamines en mineralen. Dus het is ook nog eens een gezonde keuze.

  • Eiwit 32% 32%
  • Koolhydraten 9% 9%
  • Vet 59% 59%

Hoe maak je het?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2

Doe de olijven, zongedroogde tomaatjes en de sjalotjes in een keukenmachine en hak fijn.

Stap 3

Meng het gehakt met het mengels van zongedroogde tomaatjes en het ei. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper. Kneed goed door. Als de massa te vochtig is kun je wat broodkruim toevoegen.

Stap 4

Schep het gehakt in de cakevorm, druk goed aan en strijk met de achterkant van een vochtige lepel glad. Leg de plakken tomaat erop en druk ze iets in het gehakt. Verdeel de ansjovisfilets kruislings over de tomaten.

Stap 4

Zet het gehaktbrood in het midden van de oven en bak in circa 50 minuten gaar.

Stap 5

Breng in de laatste 10 minuten van de baktijd een pan water met wat Keltisch zeezout aan de kook en kook hierin de broccoli beetgaar.

Serveer het gehakt brood met de broccoli.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This