Tomatensoep met rozemarijn
Tomatensoep van verse biologische tomaten. Lekker en goed voor je huid
Porties
2
Klaar in:
25 minuten
Kcal:
478
Kosten:
€ 2,60 p.p
Over dit recept
Recept van Voedzaam en snel
Tomaten bevatten naast veel vitamines en mineralen, de stof lycopeen. Deze stof helpt veroudering van de huid voorkomen en helpt ook beschermen tegen verbranding door de zon. Zou dit de reden zijn dat de Meditterane keuken zoveel met tomaten werkt?
Door het koken van de tomaten, zoals in deze soep, bevorder je de biologische beschikbaarheid van lycopeen. Dit betekent dat lycopeen door het verwarmen beter kan worden opgenomen door je lichaam waardoor je meer van deze gezonde stof binnenkrijgt.
Geschikt voor:
SlimLin, Vegetarisch, Vegan, Suikervrij
Allergenen:
Gluten
- 1,5 kilo tomaten
- 350 ml kruidenbouillon
- 3 stuks uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 stuks stokbrood, in plakjes
Voedingswaarden
In Meppel kochten wij altijd stokbrood bij Bas Bakt. Die maakte authentiek Frans stokbrood met een bite. Dus als je het kunt vinden, kies een rustiek stokbroodje.
- Eiwit 14%
- Koolhydraten 66%
- Vet 20%
Hoe maak je het?
Stap 1
Zet een bak met koud water klaar.
Stap 3
Breng een grote pan water aan de kook en leg de tomaten hierin totdat het velletje omhoog gaat krullen. Doe de tomaten over in de bak met koud water.
Stap 4
Ontvel de tomaten, verwijder de harde stukjes waar het kroontje heeft gezeten en snijd ze in blokjes.
Stap 5
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui op matig vuur tot hij glazig ziet. Doe de tomatenblokjes, rozemarijn en knoflook bij de ui en roerbak circa 2 minuten. Voeg de kruidenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Stap 6
Draai het vuur laag en laat ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 7
Pureer de soep tot de grootste stukken weg zijn en serveer direct met het stokbrood