Slaap je slank
Jezelf slank slapen? Ja, zeker! De hoeveelheid slaap die je krijgt, heeft invloed op de hoeveelheid honger die je gedurende de dag ervaart. Het hormoon leptine is verantwoordelijk voor een verzadigd gevoel. In wetenschappelijk onderzoek hebben ze ontdekt dat dit hormoon in mindere mate aanwezig is bij mensen die minder slapen. Of je nu een nachtbraker bent of dat je nachten worden onderbroken door een snurkende partner of een baby, dat maakt niet zoveel uit. Slecht slapen of te kort slapen heeft hetzelfde effect: minder leptine. Tegelijkertijd gaat ook de hoeveelheid van het hormoon ghreline omhoog en dit is voor afslankers onder ons, niet zo fijn, omdat ghreline de eetlust bevordert. Zie je hoe belangrijk het is om goed en lekker te slapen als je wilt afslanken?
Slaapcycli
Wanneer je moet gaan slapen, hangt er helemaal vanaf of je een ochtend- of een avondmens bent. De hardnekkige mythe dat de uurtjes voor middernacht de beste zijn om te slapen, gaat niet helemaal op. Eenvoudig gezegd bestaat onze slaap uit 5 cycli, die elk 2 slaap stadia bevatten: de rustige slaap en de snelle slaap. In de eerste 4 uur van de slaap, domineert de rustige slaap. Deze uren zijn het belangrijkst omdat we daar voornamelijk in diepe slaap zijn. Dit is de herstellende slaap, ook wel de kernslaap genoemd, die we nodig hebben om lichamelijk en geestelijk te herstellen. In het tweede deel van de slaap worden de periodes van de snelle slaap (REM slaap) langer. Deze REM slaap is afhankelijk van de lichaamstemperatuur, die in de vroege ochtend het laagst is en de kans op een langere, intensievere slaap is dan het hoogst. Nu hangt het ervan af of je een ochtend- of avondmens bent, wanneer die temperatuur gaat stijgen. Bij ochtendmensen is dit rond half 4 en bij avondmensen rond half 6. Je zult begrijpen dat het voor ochtendmensen dus belangrijker is om eerder te gaan slapen, dan voor avondmensen en daar zit hem dus de verwarring met de uurtjes voor middernacht. Waar het om gaat is dat je een volledige slaap kunt pakken en daarom zal je gewoon op tijd naar bed moeten gaan.
Buiten slapen
In de tijd dat onze dochter 2 dagen per week naar de opvang ging en tussen de middag nog sliep, sliep ze veel buiten. Bij de antroposofische opvang hadden ze buitenbedjes. Buiten slapen is heel gezond, zeker als je in een bosrijke omgeving woont. Met het warme weer, is het ook veel lekkerder om buiten te slapen. Als je de mogelijkheid hebt, neem je slaapspullen mee naar buiten en ga daar lekker slapen. Wel een klamboe mee tegen de muggen natuurlijk.
Natuurlijk is meer slapen geen wondermiddel, maar het helpt je enorm als je tijdens het afslanken minder honger hebt en je je overdag fitter voelt. Zo heb je veel minder zin om te snaaien.
Herprogrammeren
De nacht is ook een perfect moment om hardnekkige gewoontes aan te pakken. Je kunt tijdens je slaap ‘luisteren’ naar opnames die ervoor zorgen dat er veranderingen plaats vinden in je onderbewuste.
Hiervoor zet je hypnose sessies op waarin je nieuwe opdrachten geeft aan je onderbewust, zoals gezonder eten en meer bewegen.
Op 13 juli a.s. start weer een nieuw programma waarin we aan de slag gaan met je onderbewuste. In 28 dagen ga je je letterlijk slanker slapen. Neem voor meer info contact met me op.
geef hieronder je reactie
Zijn we al vrienden op social media?
0 reacties