Thee van salie & citroenmelisse

Deze thee werkt tegen cellulitis en is zuiverend voor je lichaam

Porties

1

Klaar in:

10 minuten

Kcal:

0

Kosten:

€ 0,05 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van een vriend

Een goede vriend vertelde mij dat hij heerlijke thee had gemaakt van salie, citroenmelisse en wat honing. Hij vertelde dat het behalve lekker ook heel gezond is, omdat het je lichaam zo lekker zuiverde. Omdat ik weet dat verse kruiden allemaal hun eigen heilzame eigenschappen hebben, heb ik een heel arsenaal van kruiden in mijn tuin, waaronder salie en citroenmelisse, dus ik ging gelijk een kopje van deze thee zetten.

Ik vond de thee heerlijk, zowel met als zonder honing. Een echte aanrader. De thee is ook inderdaad heel heilzaam en ik denk dat vrouwen met cellulitis er ook blij van worden, want salie helpt tegen cellulitis. Behalve de thee kun je dan ook massageolie maken van salie en deze regelmatig op de cellulitis plekken insmeren. In combinatie met een gezond en voedzaam eetpatroon en regelmatig een kopje thee, kun je rekenen op mooie resultaten.

Geschikt voor:

SlimLin, Vegam, Vegetarisch

Allergenen:

 

Wat zit erin?
  • 3 blaadjes salie
  • 3 blaadjes citroenmelisse

Optioneel:

  • 1 theelepel honing

Voedingswaarden

Salie

Salie werd door de Grieken en de Romeinen al een wonderplant genoemd en nu nog gebruiken verschillende culturen salie als basis voor medicinale thee. Salie is een natuurlijke antioxidant die onze lever helpt om afval- en gifstoffen op te ruimen. Het werkt ook goed tegen verkoudheid en hoesten. Als je ontstoken tandvlees hebt, kun je dit ook behandelen met mondwater van salie of lauwe thee van salie.

Salie bevat ook rozemarijnzuur, wat goed is voor het geheugen. Salie wordt in de natuurgeneeskunde ingezet om het verslechteren van het geheugen bij neurologische aandoeningen te vertragen.

Als je in de overgang bent, kan salie je helpen tegen opvliegers en andere ongemakken. Regelmatig een kopje saliethee zal zeker helpen. Bovendien werkt salie ontspannend.

Citroenmelisse

Citroenmelisse is een kruid dat de bijzondere heilzame eigenschappen van honing heeft. Dus als je niet van honing houdt en wel gecharmeerd bent van haar heilzame eigenschappen, is citroenmelisse iets voor jou.

Citroenmelisse werkt ontspannend, net als salie. Het verdrijft stress, dus als je een druk en stressvol leven hebt, kan deze thee je helpen om wat meer in balans te komen.

Hoe maak je het?

Om een grote mok van deze heerlijke thee te maken heb je 3 blaadjes salie nodig en 3 blaadjes citroenmelisse. Je kneust de blaadjes eerst en doet ze dan in een kopje. Vervolgens giet je er heet water overheen en laat het dan 10 tot 20 minuten trekken. Als het water beneden de 80 graden is, kun je er ook nog een theelepeltje honing aan toevoegen voor extra smaak en heilzame werking. Neem dan wel honing waarvan je zeker weet dat het van een imker komt die zijn bijen in de winter ook van hun eigen honing laat eten.

Iedere dag een lekkere mok van deze thee doet wonderen en bovendien is het even lekker genieten!

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This