Thaise groentencurry met garnalen
Het leuke van curries is dat je er zoveel mee kunt variëren
Porties
3
Klaar in:
45 minuten
Kcal:
443
Kosten:
€ 4,25 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Dit recept ontstond per ongeluk toen ik werd geïnspireerd door een garnalencurry uit het magazine Boodschappen.
Dat gerecht bleek veel te scherp voor kleine kinderen en dus moest mijn creatieve brein aan de slag.
Geschikt voor:
SlimLin
Allergenen:
Noten, Schelp- & schaaldieren
- 225 gram grote garnalen, ontdooid en gepeld
- 200 gram wortel, in plakjes
- 200 gram paksoi, grof gesneden
- 400 gram bloemkool, in roosjes
- 50 gram Thaise gele currypasta
- 1 eetlepel kokosolie
- 50 ml mangosap
- 2 kopjes basmati rijst
- 4 eetlepels cashewnoten, fijngehakt
Voedingswaarden
Garnalen hebben een slechte naam gekregen vanwege de vervuiling van de zee en toch zijn ze in basis heel gezond.
Garnalen bevatten veel vitamine D, C en een heel arsenaal uit de vitamine B familie.
Ook bevatten ze carotenoïde wat de roze kleur geeft. Deze stof helpt de huid beschermen tegen vroegtijdige veroudering.
- Eiwit 24%
- Koolhydraten 42%
- Vet 34%
Hoe maak je het?
Stap 1
Kook de rijst in 4 kopjes water in ongeveer 8-12 minuten gaar en zet even warm weg. Zelf zet ik de rijst altijd even onder een dekentje op de bank en leg ik er kussens tegenaan zodat niemand zich eraan kan branden.
Stap 2
Verhit de kokosolie in een wok en fruit hierin de currypasta totdat deze lekker gaat geuren. Voeg de groenten toe en roerbak gedurende 2 minuten.
Stap 3
Voeg nu 200 ml water toe en het mangosap. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat dit ongeveer 20 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn.
Stap 4
Voeg vervolgens de garnalen toe en laat nog circa 10 minuten zachtjes stoven, tot de garnalen en groenten gaar zijn.
Stap 5
Serveer de curry met de rijst en de cashewnoten.