Je hebt me al vaker horen zeggen dat kruidenmixen uit de supermarkt niet zo een heel goed idee zijn, omdat deze vaak suiker en onnatuurlijke rommel bevatten waar jou goddelijke lijf helemaal niet op zit te wachten. Gelukkig kun je redelijk eenvoudig je eigen kruidenmixen maken. Hopelijk heb je mijn gehaktkruiden al eens ontdekt en zo niet, echt even proberen. Heerlijk voor gehaktballen en hamburgers van de barbecue mjam.
Deze taco kruiden zijn ook heerlijk en bevatten, zoals je wellicht al had voorspeld, geen suiker en ondefinieerbare ingrediënten. Alles puur natuur en erg lekker.
Wat zit erin?
1 theelepel Keltisch zeezout
1 theelepel versgemalen peper
1,5 theelepel paprikapoeder
3 theelepels komijn
1,5 theelepel oregano
0,5 theelepel knoflookpoeder
0,5 theelepel uienpoeder
0,5 theelepel cayennepeper
mespuntje chilipeper flakes
Hoe maak je het?
Meng alles lekker door elkaar en bewaar in een potje. Je kunt deze kruiden zeker 6 maanden in een afgesloten potje goed houden. Je kunt natuurlijk meer van de kruiden maken, door alles verhoudingsgewijs te verhogen. Voor een kilo vlees gebruik je ongeveer 4 eetlepels van de kruiden.