Tabouleh is een salade op basis van couscous. Ik vind dit recept ideaal om mee te nemen naar het werk of als je ergens anders bent, waar je niet gemakkelijk even zelf iets kunt koken. Gewoon in een bewaardoosje of liever nog een glazen weckpot. Je kunt het de avond voor je vertrek maken, het moet namelijk nog wel 45 minuutjes in de koelkast staan, zodat het water goed in de couscous kan trekken.
Kies het liefst couscous van kamut. Kamut is de oude achterneef van gewone harde tarwe. Kamut bevat nog alle originele vitamines en mineralen, die je in gewone tarwe niet meer kunt vinden. Als je voor kamut kiest, kies je dus voor een meer voedzame variant.
Wat zit erin?
75 gram couscous van kamut
1 tomaat, in kleine blokjes
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
¼ komkommer, in kleine blokjes
¼ ui, fijngesnipperd
1 eetlepel olijfolie
½ theelepel verse munt, fijngehakt
75 ml water
Hoe maak je het?
Doe alle ingrediënten in een kom en voeg het water toe. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout. laat het geheel vervolgens 45 minuten in de koelkast staan.