Dit stoofpotje heeft een eigenzinnige smaak, door de venkel. Venkel heeft van zichzelf een anijsachtige smaak. Heerlijk, zeker als je van afwisseling in je gerechten houdt.
Venkel is bovendien een bijzondere groente. Venkel wordt in de natuurgeneeskunde sinds oudsher gebruikt als medicijn tegen oogziekten. Regelmatig eten van venkelwortel en venkelzaad zou voor beter zicht zorgen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat glaucoom bij dieren verminderde door het toevoegen van venkel aan de voeding. Verder heeft venkel een heilzame werking op de spijsvertering, het helpt bijvoorbeeld tegen winderigheid. Daarnaast brengt het de ingewanden tot rust. Bovendien zorgt het eten van venkel voor een frisse adem.
Dit recept is niet alleen gezond en lekker. Het is ook nog eens heel makkelijk en snel klaar.
Wat zit erin?
Voor 2-3 personen:
400 gram rundergehakt
1 grote venkelknol, in stukjes
300 gram tomatenblokjes
3 tomaten, in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
naadjes van 2 takjes rozemarijn
1 eetlepel kokosolie
Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Hoe maak je het?
Verhit de kokosolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en venkel ongeveer 10 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de tomatenblokjes en de verse tomaten erdoor en breng op smaak met Keltisch zeezout, peper en rozemarijn. Laat ongeveer 15 minuten onder af en toe roeren, pruttelen.
Inspiratie: Ekoplaza