Een heerlijke kruidige maaltijd zonder vlees

Porties

3

Klaar in:

40 minuten

Kcal:

397

Kosten:

€ 2,40 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Dit is een van mijn favoriete vegetarische gerechten. De kruiden geven er heel veel smaak aan en je mist hier je stukje vlees of vis helemaal niet. Je kunt er eventueel wat zelfgebakken brood bij serveren. De saus is zo lekker dat je er met je vingers in wilt om je bord schoon te maken. Een stukje brood is dan makkelijker.

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch, Vegan

Allergenen:

 

Wat zit erin?
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 0,5 theelepel chilivlokken
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel Keltisch zeezout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 stuks zoete aardappel. geschild in blokjes
  • 2 stuks winterwortel, geschild in blokjes
  • 540 gram kikkererwten, uitgelekt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 600 ml kruidenbouillon
  • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels munt, fijngehakt
  • Keltisch zeezout naar smaak

Voedingswaarden

Kikkererwten zijn bijzonder voedzaam. Ze bevatten veel eiwitten en vezels en zijn toch laag in de hoeveelheid kcal. Hierdoor helpen kikkererwten je om je gewicht te beheersen. Kikkererwten zorgen ervoor dat je langer een voldaan gevoel hebt.

  • Eiwit 14% 14%
  • Koolhydraten 44% 44%
  • Vet 42% 42%

Hoe maak je het?

Stap 1

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit daarin de ui en knoflook, totdat de ui glazig is. Blijf continu roeren.

Stap 2

Draai het vuur naar middelmatig en voeg de specerijen, tomatenpuree, bouillon, wortel en zoete aardappel toe. 

Stap 3

Doe het deksel op de pan en laat gedurende 25 minuten zachtjes stoven tot de wortel en aardappel zacht zijn. De kooktijd kan variëren, afhankelijk van hoe dik je de blokjes hebt gesneden.

Stap 4

Als de wortel en aardappel zacht zijn, voeg dan de paprika en kikkererwten toe. Laat nog 5 tot 8 minuten stoven. De saus zal nu wat dikker zijn. 

Stap 5

Voeg de peterselie, koriander, munt en zeezout toe en roer goed door. Doe het deksel op de pan en het gas uit. Laat nog heel even staan. Voeg nog wat Keltisch zeezout toe indien nodig. 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This