Ik vind zelf aardappels heerlijk en zo nu en dan horen ze er ook echt bij. In de Ayurvedische keuken worden eigenlijk alleen maar rode en blauwe aardappelen gebruikt, omdat deze beter voor je spijsverteringssysteem zijn. De energie wordt wat minder snel afgegeven, net als bij de zoete aardappel. Ik heb voor dit gerecht gewoon krieltjes gekozen, omdat het soms ook lekker is om even makkelijk te koken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb daar soms echt heel veel behoefte aan om even lekker makkelijk te doen. En er gaan nogal wat verschillende berichten over de aardappel en zijn koolhydraten. Mijn voorwaarde voor gezonde voeding, is dat het puur natuur is en daar hoort de aardappel ook gewoon bij.

Aardappels bevatten veel mineralen waaronder calcium, fosfor, kalium, magnesium en zink. Ook bevatten aardappels veel vitamine C. Deze maaltijd is genoeg om je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen te krijgen.

Wat zit erin?

1 eetlepel olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
½ ui, gesnipperd
350 gram voorgekookte krieltjes
150 gram broccoli, in roosjes
150 gram mexicaanse roerbakgroenten (diepvries, ontdooid)
250 gram gezeefde tomaten
1 eetlepel provencaalse kruiden

Hoe maak je het?

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de aardappels toe en strooi hierover de helft van de provencaalse kruiden. Roerbak de aardappeltjes tot ze lichtbruin zijn. Voeg de broccoli roosjes toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de mexicaanse groenten toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de gezeefde tomaten toe met de rest van de provencaalse kruiden en laat het geheel 15 – 25 minuten stoven met het deksel op de pan. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This