Wat zit erin?
150 gram steak tartaar
75 gram sperziebonen
75 gram peultjes
50 gram snijbonen
½ rode ui
1 eetlepel citroensap
1 eetlepels olijfolie
1 theelepel basilicum
4 eetlepels roomboter of reuzel
Hoe maak je het?
Maak de snijbonen, peultjes en sperzieboontjes schoon. Breek de sperzieboontjes doormidden en snijd de snijbonen in stukjes van ongeveer 2 cm. Kook de peultjes, sperzieboontjes en snijbonen beetgaar. Bestrooi de tartaar met zout en peper. Halveer de ui en snijd hem in ringen. Giet de bonen af en omschep ze met de uiringen, citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met zout en peper. Scheur de basilicum boven het bonenmengsel en schep het om. Verhit in een pan de vloeibare margarine en bak het vlees gaar (rose van binnen). Haal de steak tartaar uit de pan en voeg water toe aan het bakvet. Bewaar de jus voor als je een keer stamppot maakt of een ander gerecht waar je lekkere jus van wilt hebben. Serveer de steak tartaar met het bonenmengsel.