sperziebonensaladeSperziebonen heb ik nog niet veel in mijn gerechten op deze website gebruikt en dat is eigenlijk niet helemaal terecht, want sperziebonen zijn heel voedzaam. Daarnaast vinden kinderen sperziebonen vaak heel erg lekker. Er zit veel vitamine A, C en K in. Daarnaast zitten er heel veel leden van de vitamine B-familie in, om nog maar te zwijgen over de grote hoeveelheid mineralen…. Nee, ik ga er niet over zwijgen: calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan en molybdeen. En natuurlijk bevatten deze prinsessenboontjes ook heel veel vezels, waar ons darmstelsel weer erg blij van wordt. En mocht je om omega 3 verlegen zitten (zitten we eigenlijk allemaal wel), dan kun je ook terecht bij dit boontje. Vandaar dat ik het een goed idee vond om deze heerlijke salade aan mijn collectie voedzame gerechten toe te voegen. Ik vond ook dit pareltje in de Boodschappen van maart 2016.

Denk er wel om dat je gerookte kipfilet kiest van goede afkomst en zonder toevoegingen waar niemand blij van wordt.

Wat zit erin?

Voor 4 personen:
500 gram sperziebonen
2 eetlepels pijnboompitten
25 gram Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
30 gram basilicum
6 eetlepels olijfolie
4 eieren
1 gerookte kipfilet, in dunnen plakken

Hoe maak je het?

Breng een grote pan water aan de kook en blancheer hierin de  sperziebonen circa 6 minuten tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af onder koud water. Maal de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en basilicum fijn in de keukenmachine. Voeg de olie toe, maal kort tot een pesto en breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper. Meng de sperziebonen met de pesto. Kook de eieren in circa 5-6 minuten halfzacht en laat ze schrikken. Pel de eieren en halveer ze. Serveer de sperziebonen met daarop de plakjes gerookte kipfilet en eieren.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This