tahinHet is misschien een beetje gek, zuurkool op brood, toch is het erg lekker en vooral ook voedzaam en gezond. In een van mijn recepten schreef ik al over de gezondheidsvoordelen van sesamzaadjes. Zo bevat sesamzaad heel veel vitamines en mineralen, zoals: calcium, fosfor, ijzer, koper, magnesium, mangaan, seleen, zink, vitamine B1, B2, B3, B6, B11 en E. Sesam bevat 11 keer zoveel kalk als melk en bevat ook veel gezonde vetten. Sesamzaad is goed voor je stofwisseling en het afvoeren van afvalstoffen. Tahin is sesampasta.

Zuurkool is ook zo een wondertje van de natuur. Zuurkool is ontstaan door witte kool te fermenteren en gefermenteerde producten zoals zuurkool, zijn bijzonder goed voor onze spijsvertering. Slechte bacteriën worden in het darmstelsel verminderd en de goede juist aangevuld door, dit komt door de melkzuurbacteriën in zuurkool. Voorwaarde om van deze voordelen te kunnen genieten, is dat je de zuurkool niet verhit, vandaar dat ik deze eigenzinnige lunch met je delen, die wij vonden op deze website.

Wat zit erin?

  • 2 sneetjes (spelt) volkoren brood
  • laagje bruine tahin met zout ( sesampasta)
  • een lik pittige (dijon) mosterd zonder suiker
  • een flinke pluk zuurkool

Hoe maak je het?

Besmeer de boterhammen met tahin en daarover de mosterd. Versier met zuurkool of als je niet van zuurkool houdt, kiemgroenten of tuinkers en eet smakelijk! De mosterd helpt je lichaam bij het verteren van je maaltijd. Deze maaltijd is zo voedzaam dat je er de hele dag op kunt teren.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This