Spaghetti van kamut met ratatouillesausToegegeven spaghetti van kamut is niet de goedkoopste versie, maar dat wordt gecompenseerd door de rest van de ingrediënten. In deze spaghetti zit namelijk geen vlees. Dat hoeft  ook niet, want in kamut zitten al veel eiwitten. Kamut is een oertarwe die veel meer mineralen bezit dan moderne tarwe, met name selenium, zink en magnesium.

Door het hoge percentage aan lipiden, die meer energie in het lichaam produceren dan koolhydraten, kan kamut worden beschreven als tarwe met een hoge energetische waarde. Daarom is deze tarwe erg geliefd bij topsporters en hardlopers. Dus mocht je vanavond gaan sporten, dan is dit gerecht helemaal voor jou! Lekker en supergezond door de kamut en ook door de groenten die erin zitten. Voedzaam genieten dus!

Wat zit erin?

Voor 2 personen:
250 gram kamut spaghetti
1 kleine courgette, in blokjes
1/2 kleine groene paprika, in blokjes
1 kleine ui, gesnipperd
1 knoflookteentje, geperst
250 gram gepelde tomaten
75 ml droge witte wijn
1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel olijfolie
Versgemalen peper en Keltisch zeezout naar smaak
Optioneel: Parmezaanse kaas

Hoe maak je het?

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de knoflook, paprika en courgette toe en bak ongeveer 1 minuut mee. Doe vervolgens de tomaten, witte wijn en kruiden erbij en zet het vuur zacht. Laat onder af en toe roeren ongeveer 30 tot 40 minuten garen. Breng op smaak met versgemalen peper en Keltisch zeezout.

Kook ondertussen de kamut spaghetti net gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de spaghetti met de saus en eventueel wat Parmezaanse kaas.

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This