courgetthiVoor dit recept is het fijn als je een mandoline of een spirali te gebruiken. Als je handig bent met een mes, kun je de courgette zelf ook hele dunne reepjes snijden natuurlijk. Ik heb al eens eerder in een recept geschreven hoe gezond courgettes zijn. Ze bevatten veel vitamines, zoals vitamine A, B1, B2, B3, B6, B11, C en K. Daarnaast bevatten ze veel van de mineralen fosfor, kalium, koper, magnesium, mangaan, molybdeen  en zink. Ook bevat courgette veel vezels, wat fijn is als je je gewicht op peil wilt houden, omdat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Courgetthi met tonijnsaus is een heerlijk en voedzaam gerecht waar je echt van zult genieten.

Wat zit erin?

Voor 2 personen:
1 grote courgette, in spaghetti sliertjes
1 blikje tonijn in olijfolie
1/2 pot gezeefde tomaten
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
10 zwarte olijven, in plakjes
1/2 potje kappertjes
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 eetlepel olijfolie
Keltisch zeezout en versgemalen peper

Hoe maak je het?

Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg vervolgens de tonijn toe, inclusief de olijfolie en bak dit een minuutje, al omscheppend, mee. Voeg daarna de Italiaanse kruiden en de olijven toe en bak nog 1 minuutje door. Voeg de gezeefde tomaten en de kappertjes toe en roer goed om. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper en laat nog even doorwarmen.

Breng een grote pan met water en wat Keltisch zeezout aan de kook en blancheer hierin de courgette sliertjes voor een minuut. Giet af en laat even uitlekken.

Serveer de courgettesliertjes met de tonijnsaus.

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This