smoothie yoghurt blauwe besDit is een heel voedzame smoothie. Eigenlijk alles wat je nodig hebt zit erin. Eiwitten, koolhydraten, gezonde vetten, vitamines en mineralen. De toevoeging van de sesamzaadjes maakt hem extra bijzonder.

Sesam heeft een geneeskrachtige werking. Sesamine en sesamoline zijn twee antioxidanten die hoge bloeddruk tegengaan en de lever beschermen tegen schade door vrije radicalen. Sesam helpt het lichaam om afvalstoffen beter af te voeren. Sesamzaad is ook rijk aan vitamines en mineralen, zoals: calcium, fosfor, ijzer, koper, magnesium, mangaan, seleen, zink, vitamine B1, B2, B3, B6, B11 en E.

In de blauwe bessen zit het stofje anthocyaan, wat vetophopingen helpt voorkomen. Daar worden we allemaal blij van toch?

Wat zit erin?

150 ml biologische volle yoghurt
1 banaan, in plakjes
1 kopje blauwe bessen (vers of bevroren)
2 el havermout
1 el sesamzaad
Optioneel: beetje water om het wat dunner te maken

Hoe maak je het?

Mix de yoghurt met de blauwe bessen en de banaanplakjes in de blender. Voeg de havermout toe en mix met een pulserende beweging in de blender. Voeg eventueel water toe om het wat dunner te maken. Voeg op het laats de sesamzaadjes toe en mix nog even door. Enjoy!

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This