boerenkoolblauwebes smoothieHet klinkt misschien niet heel erg lekker, maar dat is het gelukkig wel en natuurlijk is deze creatie ook weer supergezond. Over boerenkool heb ik in een ander recept al uitgebreid verteld, waarom dat zo goed voor je is. Een echte powerfood met stip. Als je deze powerfood met stip nu eens combineert met de kracht van blauwe bessen, dan ga jij stuiterend je dag in!

Blauwe bessen bevatten het stofje anthocyaan, wat ervoor zorgt dat hij zo een mooie blauwe kleur heeft. Dat stofje is ook voor mensen heel goed, het heeft namelijk een heilzame werking op je hart- en vaatstelsel. Het gaat ophopingen van vet tegen, met name in de bloedvaten, waardoor de doorstroming van je bloed verbetert. En dat is weer goed voor je energiehuishouding!

De antioxidanten in het besje, zorgen er weer voor dat je niet te vroeg oud wordt en we willen er natuurlijk allemaal zo lang mogelijk goed uit blijven zien. Hoog tijd voor een smoothie met power dus!

Wat zit erin?

1 kopje blauwe bessen (diepvries of vers)
1 kopje ananasblokjes (diepvries of vers)
1 handje boerenkool
1 kopje water
Optioneel: stukje avocado (maakt hem romiger)

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot het een gladde smoothie is geworden, voeg eventueel water bij als de massa te dik is.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This