Mijn weekend was bijzonder te noemen. Toen ik de deelnemers van de SlimLin Gezondheidstest beloofde dat ik zou meedoen met de challenge, was ik vergeten dat ik nogal wat uitdagende momenten zou hebben deze 2 weken. Zo heb ik van donderdag tot en met zondag een NLP Master training van Gerrit de Haan, die altijd lekkere koekjes en chocolaatjes meeneemt. En dit weekend heb ik een ayahuasca ceremonie bijgewoond. Dat laatste had nogal impact op mijn voeding voor dit weekend, omdat ik zaterdag vanaf 13 uur niets meer kon eten en vannacht om half 2 (toen de ceremonie was afgelopen) juist iets moest eten, omdat ik anders niet naar huis kon rijden. Toch koos ik ervoor om de challenge mee te doen, want mijn deelnemers hebben immers ook de nodige uitdagingen en ik hoop dan zo toch een inspiratie te kunnen zijn voor mensen die graag hun leefstijl willen aanpassen.

Ik was mijn zaterdag begonnen met een voedzame smoothie voor energie en de nodige vitamines voor wat er die avond komen zou. Een ayahuasca ervaring kan nogal heftig zijn, dus fit zijn is wel fijn. In de middag heb ik volkoren matzes met ei gegeten en een chocolade eiwitsmoothie, om voldoende reserves te hebben voor de vele uren dat ik nuchter zou zijn. Voor na de ceremonie heb ik wortels en een bakje fruit meegenomen.

De ceremonie was intens en is op dit moment voor mij met geen pen te beschrijven en dat zegt wat voor een schrijfster haha. Ik zal er op een ander moment eens een blog aan wagen, voor nu houd ik het bij het verslag van het weekend als het gaat om de challenge. Toen de ceremonie voorbij was, had ik niet genoeg aan mijn wortels en fruit. Het had zowel lichamelijk als geestelijk een enorme impact op me. Gelukkig was er volkorenbrood en ik heb daar 2 plakjes van gepakt.

Vanmorgen wat uitgeslapen en de dag begonnen met een smoothie van spinazie, blauwe bessen, appel, ananas, aloë vera en gember voor herstel. Mijn lunch bestond uit avocado, ei, bruine rijst en sinaasappel. Mijn avondeten bestond uit basmatirijst, kipsate en komkommersalade. Tussendoor heb ik wat gedroogde vijgen gegeten, omdat mijn lichaam duidelijk wat ondersteuning nodig had voor herstel.

Mijn beweging bestond dit weekend uitsluitend uit wandelen, meer zat er niet in. De keerzijde daarvan is dat ik heel veel aan ontspanning heb gedaan dit weekend, dus dat brengt alles weer helemaal in balans.

Vanavond vroeg in de veren en morgen weer helemaal fit. Ik ben moe, voldaan en heb helderheid gekregen door deze bijzondere ervaring. En natuurlijk trots, dat ik zo een bijzonder weekend zonder suiker heb doorgebracht.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This