Wat zit erin?
Voor 1 persoon:
1 klein blikje tonijn in olijfolie
2 ansjovisfilets (eventueel weg te laten)
1 theelepel basilicum
25 gram bleekselderij, in reepjes
1 ei, hardgekookt
1 eetlepel rode wijnazijn
20 gram zwarte olijven, in plakjes
½ gele paprika, in blokjes
½ eetlepel peterselie, fijngehakt
50 gram gemengde sla
1 tomaat, in blokjes
Keltisch zeezout en zwarte peper naar smaak
Hoe maak je het?
Doe de sla op een bord en verdeel daar de tomaat, paprika, bleekselderij en zwarte olijven over. Verdeel de tonijn, inclusief olijfolie over de salade en sprenkel de rode wijnazijn erover (mag iets meer zijn dan een eetlepel, naar smaak). Breng op smaak met Keltisch zeezout en peper. Strooi de basilicum erover en leg het ei in partjes op de salade en daarop de ansjovis.