salade_met_warme_geitenkaasKaas is niet mijn favoriete ingrediënt, maar met dit soort gerechten krijg ik wel de neiging om het te gaan eten. Het klopt precies en daarom vinden mensen het waarschijnlijk ook zo lekker. Mensen die allergisch zijn voor koemelk, kunnen vaak wel tegen geitenmelk en producten van geitenmelk. Dit komt omdat er in geitenmelk minder lactose zit dan in koemelk. Het eiwitprofiel van geitenmelk ligt dichter bij moedermelk dan koemelk en daardoor kan ons lichaam beter overweg met geitenmelk. Voor de liefhebbers van geitenkaas is dit natuurlijk supernieuws. Geitenkaas bevat vitamine B2 en B12, alsmede mineralen zoals kalium, calcium, fosfor & magnesium.

Deze salade met geitenkaas bevat alleen maar natuurlijke en gezonde ingrediënten, wat weer lekker verantwoord voelt natuurlijk.

Wat zit erin?

Voor 1 persoon:
1 plak geitenkaas van ongeveer 75 gram
40 gram rucola slamelange
1 eetleepel geraspte wortel
1 tomaat, in plakjes
1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
2 eetlepels zuurkoolspek, krokant gebakken
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
1 theelepel honing
Keltisch zeezout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

Verhit de oven voor op 200 graden (liefst op de grill stand). Je kunt eventueel ook je BBQ gebruiken. Klop een dressing van de olijfolie, honing en balsamico azijn. Breng op smaak met peper en Keltisch zeezout. Doe de sla in een kom en meng de dressing erdoor. Doe de sla op een bord en leg hier de plakjes tomaat op. Bestrooi met de wortel en spekjes.

Leg de kaas op een stuk bakpapier en bak ze 5 minuten onder de grill of op de BBQ. Laat de kaas van het bakpapier af op je salade glijden. Bestrooi je gerecht met pijnboompitjes.

Bron: leukerecepten.nl

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This