Salade met gerookte kip & pancetta

Een lekkere salade met een knappertje

Porties

2

Klaar in:

15 minuten

Kcal:

355

Kosten:

€ 3,10 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Van de week postte ik een foto van een heerlijke salade op Facebook en toen kreeg ik gelijk vragen hoe ik deze lekkere salade had gemaakt. Vaak weet ik niet precies hoe ik mijn salades maak, omdat ik altijd kijk wat ik in huis heb of waar ik zin in heb en dan bedenk ik ter plekke iets lekkers. Ik moest hem dus nog een keer reproduceren om te weten wat ik had gemaakt en dat vond ik natuurlijk heel erg vervelend…. NOT 🙂
Nou hier komt ie:

Geschikt voor:

SlimLin, Paleo

Allergenen:

Mosterd 

Wat zit erin?
 • 100 gram gerookte kipfilet, in plakjes
 • 50 gram pancetta
 • 75 gram rucola sla melange
 • 1 tomaat, in kleine blokjes
 • 0,5 ui, in ringen
 • 1 eetlepel zonnebloempitjes
 • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
 • 1 eetlepel appelazijn troebel
 • 1 dessertlepel grove mosterd
 • 1 theelepel honing

Voedingswaarden

Als je ervoor kiest om vlees te eten, kies dan vlees van dieren die een normaal leven hebben gehad onder normale omstandigheden. Vlees uit de bio industrie is absoluut niet gezond. Daarnaast is het ook dieronvriendelijk en dat zouden we niet moeten stimuleren.

 • Eiwit 20% 20%
 • Koolhydraten 12% 12%
 • Vet 68% 68%

Hoe maak je het?

Stap 1

Bak de pancetta uit in een koekenpan, eventueel in een beetje olijfolie, als je een alles-plakt-erin-vast-ook-spek-pan hebt. Laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 2

Drapeer de sla melange op een groot bord en doe daar de tomatenblokjes en ui overheen.

Stap 3

Klop een dressing van de olijfolie, appelazijn, mosterd en honing en sprenkel deze over je salade.

Stap 4

Leg de kipfilet en pancetta op de salade en strooi de zonnebloempitjes eroverheen. Maak het mooi op of als je daar geen zin in hebt, dan doe je het lekker slordig zoals ik.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This