SteakAls je vlees koopt, kies dan zoveel mogelijk voor biologisch of vlees van dieren die op een natuurlijke manier gehouden zijn. De manier van leven en voeding, bepaalt de hoeveelheid voedingsstoffen in je stukje vlees. Je kunt beter 1 of 2 keer in de week goed vlees eten, dan de hele week dat spul wat uit de bio industrie komt. Dat laatste barst van de medicijnresten, stress en bevat totaal geen voedingsstoffen meer. Het is vulling, in plaats van voeding. Goed vlees, barst van de vitamines en mineralen. Bijvoorbeeld de essentiële vitamine B12.

In dit recept heb ik gekozen voor bloemkool als bijgerecht. Het smaakt heerlijk met het vlees en de jus en bloemkool is een bijzonder voedzame groente. Bloemkool bevat veel vitamine B6, B11 en K en ook een beetje B1, B2 en B3. Aan mineralen in deze groente ook geen gebrek. Bloemkool bevat kalium, mangaan, fosfor, magnesium en veel calcium. Doordat deze groente ook stoffen bevat die het voor het lichaam makkelijk maken om calcium op te nemen, kunnen we stellen dat bloemkool goed is voor je botten. Al met al een heerlijk en gezond recept.

Wat zit erin?

Voor 1 persoon:
150 gram rumpsteak op kamertemperatuur (of gewone biefstuk)
2 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsalmico azijn
100 ml runderbouillon
1 eetlepel pijnboompitten geroosterd
½ eetlepel munt, vers gesneden
4 eetlepels roomboter
300 gram bloemkool
Keltisch zeezout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

Kook de bloemkool met een klein beetje Keltisch zeezout beetgaar. Bestrooi het vlees met peper en Keltisch zeezout naar smaak. Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de rumpsteak bruin en van binnen rosé. Neem ze uit de pan en houd de steak warm. Roer de bouillon door het bakvet en breng het aan de kook. Giet de helft van de jus in een bakje en bewaar voor een moment waarop je geen vlees hebt, maar wel jus nodig hebt. Roer de azijn door de rest van de jus en breng opnieuw aan de kook. Roer er de munt door en neem de pan van het vuur. Leg de rumpsteak op een bord. Schenk er de jus over en strooi de pijnboompitten erover. Serveer met de bloemkool.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This