roggebroodzalmgepocheerdeiIn dit recept, vertelde ik al waarom roggebrood zo gezond is en waarom het een goed idee is om het te eten als je wat kilootjes kwijt wilt. Maar ook mensen die niet zo goed op gluten reageren, zouden eens voorzichtig kunnen proberen wat roggebrood met ze doet. Veel mensen reageren niet of niet zo heftig op rogge, als op tarwe. Als jouw reactie op gluten vervelend is, maar niet levensbedreigend, dan zou ik het een keer proberen op een regenachtige zondagmiddag….. als je durft natuurlijk.

Mocht je de stap wagen, dan heb ik een heerlijk recept voor je gevonden. Het staat te boek als ontbijtrecept, maar ik vind hem ook helemaal top als lunch of gewoon wanneer je er zin in hebt. Wat zijn tijden immers, toch? Eten als je honger hebt, is een betere keuze. Goed…

Wat zit erin?

1 roggeboterham
1 ei
50 gram gerookte zalm
1 klein handje spinazie

Hoe maak je het?

Pocheer een ei gedurende 1 minuut in een pannetje met kokend water. Rooster je roggeboterham. Leg de roggeboterham op een bord en verdeel hierover de spinazie en zalm. Leg het gepocheerde ei op de zalm en snijd met een scherp mes het ei in, zodat het eigeel eruit loopt.

Wil je weten hoe je een eitje makkelijk kunt pocheren? Kijk dan het filmpje op Foodness.nl (daar komt het recept vandaan).

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This