roggebroodgerooktezalmkaasRoggebrood past erg goed in een gezond voedingspatroon, zeker als je graag op gewicht wilt blijven of aan het afvallen bent. Bij een proef met muizen, ontdekte men dat de muizen die roggebrood kregen een lager gewicht hadden dan muizen die met tarwebrood gevoed werden. Ook werd er minder insulineresistentie gemeten en hadden deze muizen een lager cholesterolgehalte.

Rogge verzadigt veel beter dan tarwe en daardoor heb je er minder van nodig. Als je roggebrood eet blijft je bloedsuikerspiegel veel beter in balans. Verder bevat roggebrood minder koolhydraten dan ander brood en meer vezels. Roggebrood is een goede bron van ijzer, kalium, vitamine B6 en E. Als je roggebrood gaat kopen, kies er dan wel een waar geen suiker in zit. Ik kies zelf altijd de biologische varianten van Ekoplaza, bijvoorbeeld het volkorenroggebrood met 8% spelt of Ekoplaza zonnebloem roggebrood.

Van allebei heb je maar 1 plakje nodig voor een volwaardige lunch. Roggebrood is een paar dagen houdbaar in de broodtrommel, dus als je het SlimLin weekmenu volgt, is het beter om de andere plakjes los van elkaar in te vriezen.

Hieronder een heerlijk recept van roggebrood met kruidenkaas en gerookte zalm. Kies een kruidenkaas van volle melk en natuurlijk zonder toevoegingen die je niet begrijpt. Volle biologische melk, bevat veel meer voedingsstoffen en hulpstoffen voor je lichaam om de voedingsstoffen daadwerkelijk te kunnen opnemen, dan magere melk. Ik ben zelf geen liefhebber van kaas, dus ik begin er niet aan, maar hier vind je een recept om zelf kruidenkaas te maken. Het leuke ervan is, dat je het met melk en karnemelk maakt die net over de datum is.

Als je net als ik niet van kaas houdt of je hebt geen zin om op zoek te gaan naar een gezonde variant, dan kun je de kruidenkaas vervangen door avocado. Avocado kun je smeren en daar kun je natuurlijk ook allerlei lekkere kruiden overheen doen.

Wat zit erin?

1 plak roggebrood zonder suiker
1 eetlepel kruidenkaas van volle melk
1 stukje komkommer in dunne plakjes
1 of 2 plakjes gerookte zalm zonder suiker
dille naar smaak

Hoe maak je het?

Smeer de kruidenkaas op het roggebrood en beleg met de plakjes komkommer. Leg hierop de gerookte zalm. Strooi er dille overheen. Eet smakelijk

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This