Roergebakken rundersate
Heerlijk roerbak gerecht met zelfgemaakte pindasaus
Porties
4
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
524
Kosten:
€ 4,40 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Als je pindakaas koopt, kies er dan een waar alleen pinda’s en een beetje zout in zit.
Pinda’s van biologische afkomst zijn erg gezond. Ze bevatten relatief veel vitamine B3, B11 en E. Daarnaast bevatten ze veel koper, mangaan en het aminozuur tryptofaan. De onverzadigde vetzuren in pinda’s zijn goed voor je hart en dit kleine aardnootje, wat eigenlijk geen nootje is, maar een peulvruchtje, heeft ook het kankerwerende stofje resveratrol in zich. Ik zeg: hoog tijd voor een lekker gerecht met pinda’s!

Geschikt voor:
SlimLin, Paleo
Allergenen:
Pinda’s
- 130 gram pindakaas, met stukjes zonder suiker
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 theelepel citroenschil, geraspt
- 1 eetlepel citroensap
- 0,5 theelepel chilipepers, gedroogd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 180 ml kokosmelk
- 2 theelepels honing
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
- 1 eetlepel kokosolie
- 500 gram biefstuk, dungesneden
- 2 eetlepels pinda’s, ongezouten geroosterd
- 4 lente-uitjes, schuin gesneden
- 400 gram sperziebonen, schoongemaakt
- 1 stuks paprika, in blokjes (rood en/of geel)
- Keltisch zeezout naar smaak
Voedingswaarden
Dit is zo een gerecht wat je met groenten kunt combineren die je zelf lekker vindt. Ik heb hier gekozen voor boontjes en paprika, maar het is ook lekker met paksoi, kool, tauge en wortel bijvoorbeeld. Eet er vooral lekker veel groenten bij, die je heerlijk kun mixen met de pindasaus.
- Eiwit 33%
- Koolhydraten 15%
- Vet 52%

Hoe maak je het?
Stap 1
Meng in een keukenmachine de ui, de helft van de sojasaus, kurkuma, komijn en koriander tot een gladde pasta. Meng het vlees met deze pasta en laat tenminste 15 minuten staan.
Stap 2
Kook de sperziebonen in water met wat Keltisch zeezout beetgaar.
Stap 3
Meng in een kleine steelpan de pindakaas, de helft van de sojasaus, de citroenschil, het sap, de gedroogde pepers, knoflook, de helft van de kokosmelk en de ahornsiroop. Verwarm dat al roerend boven een laag vuur zonder het aan de kook te brengen.
Stap 4
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Roerbak hierin het vlees op een hoog vuur in korte tijd rondom bruin. Doe de sperziebonen, lente-uitjes, paprika, geroosterde pinda’s en resterende kokosmelk erbij. Verwarm al roerend.
Stap 5
Server het gerecht met de warme pindasaus.