runderreepjesDit is een van de eerste gerechten die ik maakte. Van origine is het met rijst of mie, maar ik heb het eigenlijk altijd zo gegeten, veel lekkerder zonder en nu in het kader van “niet te veel koolhydraten” een perfect recept. Ik moest het wel een beetje aanpassen, omdat het van origine met oestersaus wordt gemaakt en daar zitten heel veel geraffineerde suikers en e-nummers in, die je liever niet binnen krijgt.

Voor het zoetje heb ik gekozen voor honing en dat bevalt eigenlijk heel erg goed. Ik hoop dat je er net als ik van zult genieten.

Wat zit erin?

Voor 2-3 personen:
400 gram bieflapjes, op de draad gesneden
5 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels medium dry sherry
1 eetlepel honing
1 theelepel sambal oelek
3 bosuitjes, in stukjes van 3 centimeter
150 gram peultjes, schoongemaakt
6 worteltjes, in plakjes
1 rode paprika, in reepjes
50 ml olijfolie
3 eetlepels

Hoe maak je het?

Roer in een kom een marinade van 2 eetlepels van de sojasaus, sherry en sambal. Schep de biefreepjes erdoor en laat ze 30 minuten marineren op kamertemperatuur. Breng ondertussen een pan water aan de kook en blancheer hierin de worteltjes 3 minuten en voeg na 2 minuten de peultjes te. Giet af en spoel na met koud water. Roer de honing en de rest van de sojasaus door elkaar.

Verhit de olijfolie in een hapjespan of wok en roerbak hierin het vlees gedurende 2 minuten. Schep ze op een bord en roerbak vervolgens de bosuitjes, peultjes, worteltjes en paprikareepjes ongeveer 1 minuut. Voeg het water toe en roerbak de groenten nog 3 minuten. Voeg het vlees en het sojasausmengsel toe en warm het gerecht nog even door.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This